(EFE) La pluja i el descens de temperatures van arribar aquest dijous en la Comunitat Valenciana, on preveuen instal·lar-se durant tots els dies festius de Setmana Santa, i han provocat algunes cancel·lacions hoteleres, el tancament d’un port i la suspensió d’un festival de música.

La Comunitat Valenciana estarà almenys fins al dissabte en alerta groga per precipitacions que podrien acumular en dotze hores fins a 80 litres per metre quadrat, ratxes de vent que poden aconseguir 80 quilòmetres per hora i fenòmens costaners amb ones de fins a tres metres.

El temporal va obligar a tancar al trànsit el Port de Sagunt a les 12.58 hores d’aquest dijous a causa de les males condicions meteorològiques.

També va provocar la cancel·lació del Sansan Festival de música de Benicàssim, que començava aquest dijous a les 18.00 hores i finalitzava el dissabte 20 d’abril, i esperava rebre 35.000 assistents.

Les previsions meteorològiques han provocat a més cancel·lacions de reserves als hotels de Benidorm, segons patronal del sector *Hosbec, que lamenta que les bones previsions d’ocupació per a aquestes dates festives “s’han vist alterades” pels comunicats meteorològics.

Segons les dades del Sistema Automàtic d’Informació Hidrològica (SAIH) de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, es registraren 14 litres per metre quadrat en una hora en l’embassament de la Forata, prop de nou a Moixent; huit litres en l’embassament de Corts i sis litres en el del Queixal.

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) durant prop de 24 hores les pluges podrien acumular fins a 80 litres per metre quadrat en el litoral nord d’Alacant i les províncies de Castelló i València.

També es produiran el divendres i dissabte vents de l’est i nord-est, amb ratxes màximes de fins a 80 quilòmetres per hora a les províncies de Castelló i València i el litoral nord de la d’Alacant.

A més, en els litorals de les tres províncies de la Comunitat Valenciana es produiran el divendres i dissabte fenòmens costaners, amb vents del nord-est de força 7 i ones de tres metres.

Emergències de la Generalitat va activar un dispositiu especial de Setmana Santa i Pasqua i ha demanat precaució davant els ruixats i tempestes fortes que s’esperen en la Comunitat Valenciana.

Les temperatures màximes van experimentar un descens moderat generalitzat en la Comunitat, excepte en el litoral d’Alacant, on els termòmetres es van mantindre pràcticament sense canvis.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia