Aquest dilluns, 22 d’abril, se celebra el Dia de la Terra, també conegut com el Dia Internacional de la Mare Terra. Es tracta d’una efemèride que es celebra cada 22 d’abril

El seu promotor, el senador estatunidenc Gaylord Nelson, va instaurar aquest dia per a crear una consciència comuna als problemes de la sobrepoblació, la producció de contaminació, la conservació de la biodiversitat i altres preocupacions ambientals per a protegir la Terra. D’aquesta manera, la finalitat d’aquesta jornada és conscienciar sobre la importància que té conservar el nostre medi ambient. En definitiva, és un dia per a retre homenatge al nostre planeta i reconéixer a la Terra com la nostra llar i la nostra mare.

Google, per exemple, també s’ha sumat a aquesta celebració i ha creat per a l’ocasió un Doodle didàctic. Al fer clic sobre un botó de play, comença una sèrie de diapositives que repassen alguns dels organismes que habiten la Terra.

Enguany, se celebra el nové Diàleg sobre harmonia amb la naturalesa de l’Assemblea General. Així, en la Seu de l’ONU de Nova York, en el Saló del Consell d’Administració Fiduciaria, el Diàleg Interactiu gira entorn del tema “La Mare terra en l’aplicació de l’educació sobre el canvi climàtic”. Aquest tema servirà per a discutir les contribucions d’Harmonia amb la Naturalesa a garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat per a prendre mesures urgents per a combatre el canvi climàtic i els seus impactes, i inspirar als ciutadans i les societats a reconsiderar com interactuen amb el món natural en el context del desenvolupament sostenible. També servirà per a parlar sobre l’erradicació de la pobresa i la justícia climàtica, per a garantir que les persones a tot el món tinguen la informació i el coneixement necessaris per a aconseguir el desenvolupament sostenible i els estils de vida en harmonia amb la naturalesa.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia