El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana ha proposat una bona llista de plans culturals per a aquesta Pasqua. Circ, cinema, tallers d’arts visuals, ‘performance’, instal·lacions i exposicions són algunes de les activitats que es podran gaudir en els museus i els centres d’art de València, Castelló i Alacant, de manera gratuïta.

El circ contemporani ha pres aquests dies el Centre del Carme. L’escola de circ del Gran Fele #CCCCirc se celebrarà fins al 28 d’abril, on públic de totes les edats podrà provar la seua destresa realitzant acrobàcies, equilibris i aeris, un conjunt de propostes que pretenen acostar a l’espectador les arts circenses més populars i que combina l’activitat de l’escola amb demostracions i espectacles per a tota la família.

El cicle de cinema d’animació del Centre del Carme #CCCCinema oferirà sessions especials del 26 al 28 d’abril, a les 18.00 hores.

Amb la finalitat de proposar noves experiències a l’espectador, la pròxima setmana, del 23 al 28 d’abril, s’inicia la segona edició de ‘Somiadors’, laboratori d’experiències creatives, una proposta de Constanza Soriano en col·laboració amb la psicòloga Eva Casero i l’artista Paula Calavera, basada en activitats d’experimentació creativa i emocional mitjançant l’expressió corporal i els materials plàstics.

Entre les activitats programades per a aquesta Pasqua destaca també la presentació en el Centre del Carme de les publicacions de Xu Bing ‘Book from the Ground’ el dia 24 i el catàleg de la mostra ‘Josep Tornero. La desaparición de las luciérnagas’ el 26 d’abril.

Amb motiu de la seua exposició ‘Art for the people’, que es podrà visitar fins al 5 de maig, l’artista xinés, Xu Bing, viatjarà a València per a presentar la primera novel·la escrita únicament amb emoticones. ‘Book from the Ground’ és una història sense paraules, composta per més de 8.000 icones.

Així mateix, l’artista valencià Josep Tornero oferirà una xarrada sobre la seua exposició ‘La desaparición de las luciérnagas’, que es podrà visitar fins al pròxim 19 de maig. Tornero presentarà el catàleg de la mostra acompanyat pels autors Pedro Medina Reinón i Luis Francisco Pérez.

En el Centre del Carme es poden visitar també aquests dies les exposicions ‘EVREKA’ del duo de grafiters PichiAvo, que ofereixen la unió entre el ‘streetart’ i el museu, a través del seu estil ‘urbanmythology’, fins al 5 de maig; o la proposta de ‘Jesús Madriñán. Mil nits i una nit’, una exposició que explora la construcció de la identitat juvenil contemporània, a través de tres sèries fotogràfiques, que es podrà visitar fins al 26 de maig.

Dues exposicions busquen la recuperació de la memòria històrica des d’una perspectiva de gènere: a partir de l’obra de Marie-Pierre Guiennot, Alejandro Mañas, Pepe Beas, Art al Quadrat, José Miguel Abril, Remedios Clérigues i Joan Tosca Cuquerella, l’exposició ‘On germinen els silencis’ parla de sanació, reparació i construcció de la memòria. Així mateix, la mostra ‘Duerma en ti’ dona visibilitat a la problemàtica dels xiquets robats a Espanya, entre 1939 i la dècada de 1990, una investigació d’Aránzazu Borrachero Mendívil i Pedro Lange-Churión.

Finalment, en la sala Carlos Pérez del Centre del Carme es presenta el segon moment del projecte ‘Totalitat i infinit’, comissariat per Diana Guijarro. ‘Fragments que representen el món’ es presenta com un cicle d’intervencions que s’incorporen progressivament en l’espai. Actualment pot gaudir-se de l’obra de Julia Mariscal, Gerard Ortín Castellví i Rosana Antolí.

D’altra banda, l’exposició de ‘Blasco Ibáñez i el rostre de les lletres’ continua la itinerància pel territori valencià i es mostra actualment en l’Espai Joan Fuster de Sueca, fins al 5 de maig.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia