El president de la Generalitat, Ximo Puig, va visitar aquest diumenge la Sala d’Emergències del Centre de Coordinació d’Emergències-112 per a realitzar un seguiment de les pluges i el temporal marítim. 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va destacar la labor de totes les persones que conformen l’equip del 112 que, de manera coordinada, han aconseguit fer front a les incidències sorgides a causa del temporal que ha afectat la Comunitat Valenciana durant la Setmana Santa.

En aquest sentit, el cap del Consell va agrair l’esforç de totes aquelles persones que han estat treballant durant la Setmana Santa i “sobretot els seus resultats”, ja que no s’han registrat problemes de gravetat al llarg del cap de setmana. Per això, també va ressaltar que per a aconseguir aquests resultats, “la coordinació de tots els cossos de seguretat i els mecanismes de defensa de la convivència és bàsica”

Puig va assegurar que el fet fonamental és que la Comunitat Valenciana està preparada per a fer front situacions excepcionals. Així mateix, va assenyalar que, malgrat la dificultat de treballar en condicions meteorològiques adverses a causa de la pluja i el vent, una vegada més, “l’Agència de Resposta a les Emergències ha sabut coordinar i proporcionar seguretat que és l’element clau” en condicions meteorològiques adverses.

Així mateix, el president Ximo Puig també va visitar les instal·lacions de la caserna de la Guàrdia Civil de Montcada, la comissaria de Proveïments de la Policia Nacional i la Prefectura Superior de Policia de València per a realitzar un seguiment de les pluges i el temporal marítim
Segons les dades del 112, el total de cridades registrades en tot l’episodi relacionades amb pluja i vent, des del 18 d’abril fins al diumenge, van ser 3.215, corresponents a 2.219 incidents en total.

L’episodi va començar dijous passat en el litoral sud de València desplaçant-se cap a Castelló al llarg de la nit. No obstant això, va anar finalment a Torrevella, Alacant, on es va declarar l’Emergència Situació 1 per acumulació d’aigua i afectació a carreteres.

Durant aquests dies, s’han vist afectats diversos serveis bàsics i infraestructures. En aquest sentit, els ports de Gandia, València, i Sagunt van romandre tancats durant l’episodi i en diversos localitats de la Comunitat Valenciana va deixar de funcionar el subministrament elèctric.

D’altra banda, el Centre d’Emergències de la Generalitat va arribar a declarar l’emergència situació 1 a les comarques de la Marina Alta, a la província d’Alacant, i de La Safor, La Ribera Alta i la Ribera Baixa a la província de València. De fet, el temporal de pluja va deixar acumulats fins a 250 litres per metre quadrat a Xàbia, a la comarca de la Marina Alta, on els bombers han hagut de realitzar durant aquesta nit prop d’un centenar de rescats.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia