(EFE) La Guàrdia Civil de Paiporta ha recuperat en el barri de Natzaret de València un total de 42 coloms de competició que havien sigut robats a Algemesí i el valor de la qual s’estima en 55.000 euros.

En el marc d’aquesta operació s’han produït tres detencions i s’investiga a altres dues persones, totes espanyoles de 22 i 73 anys.

Segons ha informat la Comandància de València en un comunicat, aquesta recuperació forma part d’una operació, denominada Ibrahim, dirigida a esclarir diversos robatoris de coloms de competició, anellats i registrats per la Federació de Colombicultura de la Comunitat Valenciana, en diversos punts de la província.

Per a la investigació es va partir de les imatges captades durant un robatori a Algemesí, on es va identificar a un colombicultor federat de València com un dels suposats autors.

Els agents van realitzar operatius de seguiment i vigilància i van poder esbrinar que aquest suposat autor del robatori tenia una relació estreta amb un altre afeccionat del seu mateix club, que posseïa una gran nombre de coloms de competició en un baix de la seua propietat, en el barri de Natzaret.

La Guàrdia Civil, en col·laboració amb els inspectors de la Federació de Colombicultura de la Comunitat Valenciana, van comprovar els coloms situats en aquest baix el mes de novembre passat i van concloure que 42 d’ells procedien de tres robatoris amb força i una apropiació indeguda.

Els coloms recuperats, que ja han sigut entregats als seus legítims propietaris, havien sigut reanillats canviant la seua numeració inicial amb anelles noves i manipulades, un procés en el qual s’havien fracturat les potes dels animals.

En el que va d’any la Guàrdia Civil de València ha recuperat un total de més de 77 coloms de competició valorats tots ells al voltant de 107.000 euros, han informat les mateixes fonts.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia