(EFE) Després de fer un balanç de les conseqüències negatives del temporal, també cal parlar de les conseqüències positives d’aquest. El temporal de pluges de la Setmana Santa ha beneficiat al camp i la ramaderia de la Comunitat Valenciana en termes generals, si bé l’excés d’hidratació ha provocat cagat en alguns fruits d’os com a nispros i nectarines.

Segons una primera avaluació feta pel secretari general de la Unió, Carles Peris, mancant la concreció dels danys, les pluges continuades han afectat cultius precoços de nispro i nectarina en les zones de Callosa d’en Sarrià i la Pobla del Duc, que han patit “cracking” per excés d’aigua.

També la cirera, un cultiu molt sensible, podria haver resultat afectada en la zona del Maestrat, a La Salzadella, encara que és ràpid per a xifrar els danys.

S’ha registrat trencament de branques i danys en camins en l’última fase del temporal, encara que són efectes d’escassa consideració, segons Peris.

En temes generals les pluges han sigut “ben rebudes” després d’un període de sequera bastant llarg, especialment en zones d’interior on existien “problemes seriosos” de desenvolupament de cultiu en ametler, olivera, vinya i cereals.

A més dels beneficis per als cultius, la pluja ha recarregat les reserves hídriques en ploure en les capçaleres dels rius i els aqüífers de la costa, i ha millorat les pastures, per la qual cosa els ramaders tenen menys dependència dels “Piensos”, ha explicat el secretari general de la Unió.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia