La Junta Electoral ha acordat l’ampliació del termini de lliurament en les oficines de Correus del vot postal per a les eleccions generals i a Corts Valencianes fins a aquest dijous, 25 d’abril. Un acord que es duu a terme després de veure l’informe de la Societat Estatal de Correus i Telègrafs. La Junta ha donat trasllat d’aquesta decisió a la Conselleria de Justícia, Administracions Públiques, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques com a òrgan competent de la Generalitat en l’organització dels comicis autonòmics.

En principi, la normativa electoral va establir que el terme per a la remissió del vot postal concloïa aquest dimecres, 24 d’abril. No obstant això, davant la gran demanda d’aquesta modalitat i la considerable càrrega de treball en les oficines de Correus, la Junta ha decidit ampliar el termini en 24 hores.

Cal recordar que les sol·licituds de vot per correu registrades en les tres províncies valencianes per a exercir aquest dret en les eleccions generals i autonòmiques del pròxim 28 d’abril han augmentat en un 235,7 per cent respecte als últims comicis autonòmics. Si al maig de 2015 un total de 54.484 valencians van optar per aquesta modalitat de sufragi, per al pròxim 28 d’abril, i una vegada tancat el termini i comptabilitzades totes les sol·licituds, aquest número ascendeix a un total de 189.655 peticions, una xifra que suposa multiplicar per més de tres les peticions de vot per correu de les últimes eleccions autonòmiques.

La Junta també estableix que la Societat Estatal de Correus i Telègrafs haurà de “extremar la diligència per a assegurar que els sobres amb el vot puguen entregar-se el dia de la votació en les respectives meses electorals”. La llei Electoral ordena que el Servei de Correus conserve fins al dia de la votació tota la correspondència dirigida a les meses electorals i li les faça arribar a les 9.00 hores. A més, continuarà donant trasllat de la qual puga rebre’s en aquest dia, fins a les 20.00 hores. La que es reba amb posterioritat a aqueix moment la traslladarà a la Junta Electoral de Zona (ZAS). Una vegada que haja votat l’últim elector o electora de la taula, es procedirà a introduir en l’urna corresponent els sobres que continguen les paperetes de vot remeses per correu.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia