L’Ajuntament de Vinalesa oferirà diferents activitats al voltant de la ciència i del medi ambient a través de la celebració de la V Setmana Inquieta. Aquesta iniciativa tindrà lloc entre el 2 i l’11 de maig. La regidoria municipal de Sostenibilitat de Vinalesa consolida aquest esdeveniment amb la finalitat despertar la curiositat de la ciutadania amb ponències i tallers de primer nivell. Tota tota la programació i informació detallada es troba a la pàgina web www.setmanainquieta5.webnode.es

Dins la programació, destaca la xarrada a càrrec de la Doctora Anna Lluch, considerada com la millor oncòloga en l’àmbit estatal, que parlarà de la importància dels avanços en el diagnòstic del càncer de mama per a poder aplicar tractaments més adequats i personalitzats. Ferran Latorre, alpinista que ha coronat els 14 vuit mil, ens transmetrà la seua passió per les muntanyes i repassarà la seua trajectòria des de l’escalada esportiva fins a les expedicions a l’Himàlaia, passant per les escalades hivernals als Alps i per les aventures a l’Antàrtida.

Enrique Lanuza, Doctor en Biologia, conversarà de forma distesa en el bar del Centre Cívic sobre la base neural del plaer i la seua connexió amb les drogues i el sexe, un col·loqui molt interessant per a la joventut i les famílies dels adolescents; i Pau Carazo, també Doctor en Biologia, realitzarà una xarrada a l’alumnat de secundària del col·legi Vedruna per a fomentar les vocacions científiques dels estudiants i les estudiantes.

Durant tota la setmana es podrà visitar l’exposició “XX Científiques”, de l’Associació de Tecnologia i Ciència de Bétera (ASSTEC). En aquesta mostra es destaca la figura d’algunes dones avançades a la seua època, clau en la ciència i la tecnologia. També hi haurà un taller de compostatge comunitari als Horts d’Oci de Vinalesa amb Ecologistes en Acció, així com un testing de biodiversitat amb SEO-BirdLife per a fotografiar i identificar els insectes que habiten en el nostre entorn.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia