(EFE) Els socialistes valencians han guanyat les eleccions autonòmiques en la Comunitat Valenciana amb el 26,80% dels vots i 29 diputats, en el que suposa la seua primera victòria en uns comicis en els últims 28 anys, i es converteix en la primera força quan es porta escrutat el 4,31% dels vots.

El PP,es veu relegat ara com ara a segona força, en obtindre el 19,28% dels vots i 21 escons, mentre que Ciutadans es *aúpa a la tercera posició, amb el 15,45% dels vots i 16 escons.

Compromís passa a la quarta posició, amb un suport del 14,93% i 15 escons; Vox s’erigeix en la cinquena força amb el 9,93% dels vots i 10 escons i entra per primera vegada en Les Corts; i Podem, en coalició ara amb Esquerra Unida, ocupa el sisé lloc amb el 8,33% dels vots i 8 diputats.

Amb aquestes dades, el PSPV de Ximo Puig podria tornar a presidir la Generalitat amb una reedició del pacte del Botànic i el suport de Compromís i *Podem, mentre que el PP i Ciutadans seguirien en l’oposició, al costat d’un altre partit del bloc conservador, Vox.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia