Durant la jornada de les passades eleccions generals i autonòmiques, també va haver-hi temps per a les incidències. Fem un repàs d’elles.

Un total de deu col·legis electorals de la Comunitat Valenciana van tancar entre quinze i 30 minuts més tard de les 20 hores per haver registrat algun tipus d’incidència durant la jornada electoral del 28 d’abril (28A).

D’aquests deu col·legis electorals, quatre estan a la província de València, altres quatre en la de Castelló i dues en la d’Alacant.

A la província de València, el col·legi electoral Ausiàs March de Picanya va haver d’interrompre la votació durant 25 minuts perquè un elector havia depositat el seu vot en una taula equivocada, mentre que en el col·legi Edifici de Seguretat de Torre en Conill de Bétera, es va interrompre 15 minuts per falta de sobres del Senat.

Aquestes dues incidències se sumen a altres dues registrades al llarg de la jornada en la localitat de Xàtiva, amb retard de 45 minuts perquè el president de la mesa havia demanat la certificació dels vots emesos per correu; i d’un altre col·legi en la localitat de Bétera, el situat a l’ajuntament antic, que va tindre una demora de 21 minuts perquè faltaven totes les paperetes de les candidatures al Congrés.

A la província de Castelló, dues de les demores es van registrar en col·legis d’Almassora (per problemes d’interpretació en la composició de les taules), un altre en el de la *Marjalería de la capital de la plana(perquè faltaven les paperetes del *Partit *Democràtic) i un quart en la localitat de Vall d,*Uixó (perquè el precinte d’una urna no estava en condicions).

A la província d’Alacant, els col·legis que van patir retard corresponen a la localitat de Confrides, a la comarca de la Marina Baixa, i al municipi de Sant Vicent del Raspeig.
Així mateix, des de la Delegació del Govern van assenyalar que un col·legi electoral del municipi alacantí de Petrer va ser desallotjat durant uns minuts després d’una amenaça de bomba que ha resultat ser falsa.

D’altra banda, un home en estat d’embriaguesa va ser identificat i es van obrir contra ell diligències que van ser traslladades al jutjat de guàrdia després d’introduir dues paperetes en cadascuna de les tres urnes en una mesa electoral que no li corresponia.
Fuentes de la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana van informar que la incidència es va produir en el col·legi electoral situat en el centre escolar La nostra Senyora del Carmen, en l’Avinguda de Burjassot de València.
Pel que sembla, l’home va acudir al seu col·legi electoral en estat d’embriaguesa però va votar en una taula que no li corresponia introduint dues paperetes en cadascuna de les tres urnes, segons *relataronmiembros de la taula..

Altres incidències

D’altra banda, durant aquesta jornada també van ocórrer altres successos. Entre els més destacats, es troba la detenció del raper Pablo Hasel. Aquest va ser detingut per la Guàrdia Civil en un control de trànsit a la província de Castelló i després de comprovar-se que pesava sobre ell una ordre de crida i cerca per no haver-se presentat a un judici.
Fuentes de la Delegació del Govern van explicar que la detenció del raper català, condemnat per enaltiment del terrorisme, es va produir a les 18.30 hores a Benicarló.

Pel que sembla, Hasel va reconéixer davant els agents que no es va presentar a un judici on estava citat i ara la Guàrdia Civil està intentant trobar al jutge per a comprovar si aqueixa ordre de crida i cerca segueix en vigor.

Segons van publicar diversos mitjans, ahir a la vesprada anava a tindre lloc un concert d’homenatge al pres del GRAPO Paco Cela en el qual precisament anava a actuar Pablo Hasel.

El mes de setembre passat, la Sala d’Apel·lació de l’Audiència Nacional va rebaixar a 9 mesos i un dia la condemna de dos anys i un dia de presó al raper per lloar en Twitter a ETA i als Engrape, al no estar ja actives aquestes organitzacions, la qual cosa li evitava anar a presó per aquesta causa al no superar els dos anys, si bé té pendent altre de dos anys de presó pel mateix delicte.

En revisar la sentència que li va imposar la secció primera penal, amb un vot particular discrepant d’una magistrada que va considerar que li emparava la llibertat d’expressió, la Sala d’Apel·lació va advertir que els *tuits analitzats “no encaixen dins de la llibertat d’expressió”, ja que traspuen “violència” i una “banalització del terrorisme”.
No obstant això, i a la llum de la doctrina del Suprem, del Tribunal Constitucional i del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), els magistrats que van revisar la sentència van considerar que concorren certes causes que “atenuen la responsabilitat penal” del raper i per això van acordar rebaixar-li la pena.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia