Eleccions generals al Congrés en la Comunitat Valenciana

(EFE) Els socialistes valencians han guanyat les eleccions generals al Congrés en la Comunitat Valenciana en aconseguir el 27,80% dels vots i 10 escons enfront dels 6 aconseguits en 2016, quan es porta escrutat el 98,39% dels vots.

El PP,, obté el 18,60% dels vots i 7 escons, 6 menys que en 2016.

Compromís, tindria un sol diputat.
Podem, en coalició electoral amb Esquerra Unida, aconsegueix cinc diputats i el 14,23% dels vots i Ciutadans suma un més als cinc escons nacionals que ja tenia, amb el 17,95% dels vots.

Per part seua, *Vox entra per primera vegada en la representació valenciana en la Cambra baixa, amb tres parlamentaris i el 12,01% dels vots.

Eleccions autonòmiques

Els socialistes valencians han guanyat les eleccions autonòmiques en la Comunitat Valenciana amb el 25,25% dels vots i 28 diputats, en el que suposa la seua primera victòria en uns comicis en els últims 28 anys, i es converteix en la primera força quan es porta escrutat el 49,64% dels vots.
El PP, obté el 18,88% dels vots i 20 escons, mentre que Ciutadans es *aúpa a la tercera posició, amb el 16,61% dels vots i 17 escons.
Compromís passa a la quarta posició, amb un suport del 15,86% i 16 escons; *Vox s’erigeix en la cinquena força amb el 10,08% dels vots i 10 escons i entra per primera vegada en Les Corts; i Podem, en coalició ara amb Esquerra Unida, ocupa el sisé lloc amb el 8,22% dels vots i 8 diputats.

Eleccions Senat

Els socialistes han recuperat la seua representació al Senat per la Comunitat Valenciana en les eleccions generals celebrades aquest diumenge, en haver obtingut 9 senadors, mentre que el PP ha perdut 6 escons i ni Ciutadans, Podem-EU ni Vox han aconseguit acta en la Cambra alta.

La Comunitat Valenciana elegia en aquestes eleccions dotze senadors, tres per província, que en 2016 es van repartir a raó de nou per al PP i tres per a ‘A la Valenciana’, la coalició formada per Compromís, Podem i EU.

Amb el 82,24 per cent dels vots escrutats, el PSOE, que en 2016 va perdre la representació que històricament havia tingut en la Cambra alta des dels comicis celebrats en 1977 després de no sumar-se a la coalició dels altres partits de l’esquerra, la recupera de nou ara amb 9 senadors, tres per província.

A més de tornar a comptar amb senadors valencians, els socialistes aconsegueixen a més la majoria absoluta per la Comunitat Valenciana.

El PP, que des de les eleccions de 1996 venia obtenint ininterrompudament nou senadors (tres en cadascuna de les tres circumscripcions de la Comunitat), redueix ara la seua representació a 3 escons i perd la majoria absoluta que obtenia des de 1993, quan va aconseguir 8.
Així, els populars han obtingut un escó per València, un altre per Alacant i un més per Castelló.

Compromís, que en 2016 va concórrer amb Podem i EU en la coalició A la Valenciana (la qual va obtindre tres senadors, un per província, dels quals dues eren de Podem i un de Compromís), ara en solitari no obté representació, amb el que perd el senador que tenia en la circumscripció de Castelló.

Podem-EU es queda sense representació i perd per tant els dos senadors amb els quals comptava, i tampoc aconsegueixen acta ni Ciutadans ni Vox.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia