(EFE) El partit Vox ha aconseguit per primera vegada representació en Les Corts Valencianes, en obtindre en aquestes eleccions autonòmiques 10 escons, quan es porten escrutats el 10,86 per cent dels vots.

Vox, que va ser la desena força de la Comunitat Valenciana en les eleccions autonòmiques de 2015, en les quals va recaptar 10.336 vots (el 0’42 per cent del total), se situa en aquests moments com la cinquena força, posició que fa quatre anys va ocupar Podem.

El partit que lidera a la província de València José María Llanos, el seu candidat la presidència de la Generalitat, s’asseurà d’aquesta forma per primera vegada en Les Corts, amb 4 diputats per València,4 per Alacant i 2 per Castelló al 10,86% per cent del recompte.

La irrupció de *Vox en el Parlament valencià relega com a sisena força a Podem, que en 2015 va entrar per primera vegada en Les Corts amb tretze diputats i l’escrutini li atorga en aquests moments 8 escons.

Les Corts Valencianes sorgides d’aquestes eleccions autonòmiques comptaran per primera vegada en la història democràtica amb sis grups parlamentaris, ja que des de 1983 el màxim de grups que s’havien configurat en l’hemicicle eren cinc.

Als cinc grups parlamentaris que hi ha hagut en aquesta última legislatura (PP, PSPV-PSOE, Compromís, Podem i Ciutadans), en la desena legislatura resultant d’aquestes eleccions autonòmiques se sumarà Vox.

En les nou legislatures autonòmiques de la democràcia, el màxim nombre de grups parlamentaris en Les Corts, un total de cinc, es va donar en la segona (1987-1991) i en la novena (2015-2019).

L’hemicicle valencià va arrancar en 1983 amb tres grups parlamentaris (el mateix número que va haver-hi en la cinquena, sisena i setena legislatures) i va tindre quatre grups en la tercera, quarta i huitena legislatura.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia