El pròxim diumenge, 5 de maig, l’auditori de la Casa de Cultura de Bétera acollirà un nou espectacle d’oci en família. Organitzat per la regidoria municipal de Cultura, aquest esdeveniment tindrà lloc al voltant de les 12.00 hores. Es tracta d’una adaptació escènica amb titelles, ombres, projeccions i música en viu, d’un dels còmics de culte francesos: Philemón, sota el nom ‘Els viatges de Philemon‘.

En definitiva, llums, ombres i música en un espectacle per a tots els públics, on el camí de la imaginació no límits.

Per a recrear aquest univers ‘Cia el dit al nas’ recrea projeccions a partir d’imatges extretes directament del còmic, amb la condició de respectar el traç i el color. El món real d’on ixen els principals personatges el representen amb ombres i en el món oníric de les lletres d’oceà Atlàntic trenquen les dues dimensions utilitzant titelles de tècniques (tija, guant, silueta plana…) així com diferents recursos escenogràfics que subratllen la poesia visual característica del còmic. Volen així diluir les fronteres entre un mig i un altre, com en el còmic es dilueixen les fronteres entre realitat i ficció. Per a fer l’amalgama de tot, utilitzen la música en viu (veu, flauta, sintetitzador i loop station) per a crear l’atmosfera de la història, com a generadora de tot el que va ocorrent.

En el fons d’un pou s’amaga la porta cap a un altre món: l’univers màgic de les lletres d’Oceà Atlàntic. És un lloc que no existeix, i per tant, on tot és possible.

Philémon, un jove curiós i decidit descobreix l’entrada cap a aquest món. Allí coneix a Bartelemí, un nàufrag del temps. Junts viatgen d’un món a un altre, a la recerca d’un impossible, a cavall entre realitat i imaginació.

Però tot joc té unes regles i trencar-les pot tindre conseqüències imprevisibles…

Imprimir article
Comenta aquesta notícia