(EFE) L’expresident de la Generalitat Francisco Camps recorrerà la decisió del jutjat d’incoar procediment abreujat contra ell per la construcció del circuit de la Formula 1. En la seua opinió, la jutgessa sustenta la seua decisió en una anàlisi que “excedeix de les seues competències”.

La titular del Jutjat d’Instrucció número 17 de València ha incoat procediment abreujat contra Camps, el seu exvicepresident Vicente Rambla i el seu exconseller Mario Flores, així com contra altres 13 persones en la causa sobre la construcció del circuit urbà de Fórmula 1 a la ciutat.

Segons l’acte, la jutgessa afirma que existeixen indicis “suficients, sòlids, raonables i consistents” contra Camps com a autor dels delictes continuats de prevaricació, malversació, falsedat documental i suborn i/o tràfic d’influències, en haver impulsat “i permés” la construcció en 2007 i 2008 d’un circuit urbà de Fórmula 1 per al seu “rèdit personal”.
Camps, en declaracions a Efe, ha indicat que durant la instrucció s’ha provat que “ni la Intervenció de la Generalitat, ni la Sindicatura de Comptes ni l’Advocacia de la Generalitat van posar mai cap objecció o problema” a la construcció del circuit.

Per aquest motiu ha afirmat que la jutgessa “excedeix les seues competències” en intentar situar-se per damunt dels sistemes de control de l’administració autonòmica, “que és als qui els correspon l’anàlisi jurídica i fiscal de l’administració”.

Ha afegit també que la Intervenció de la Generalitat ha emés un informe incorporat a la causa en el qual “assegura que no hi ha hagut cap mal per a l’erari públic i que tota la contractació estava ben feta”.
En aquest sentit ha afirmat que “el cost zero del circuit és una realitat perquè dos terços del traçat estan oberts al públic i forma part de la trama urbana de la ciutat”.

També ha considerat que la jutgessa no pot basar el seu processament en l’afirmació que el *expresident va promoure la construcció del circuit per a obtindre un rèdit polític, ja que, en opinió de Camps, “les qüestions polítiques han de substanciar-se en el parlament o en l’opinió pública”, però no han de ser considerades per un jutjat.

Camps ha ressaltat també que en cap moment de l’acte se l’acusa que “m’haja portat ni un només euro ni jo, ni la meua família ni els meus amics“.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia