(EFE) Quatre exemplars d’esquirol (ardilla) roig seran soltats dilluns que ve en el tram més pròxim al passeig de la Petxina del Jardí del Túria de València gràcies a un projecte que pretén introduir aquesta espècie als jardins de la capital valenciana.

Els regidors Roberto Jaramillo i Pilar Soriano seran els particulars “padrins” d’aquest baptisme natural dels esquirols en el seu nou hàbitat valencià, després de passar tres setmanes en un jauló d’aclimatació en l’edifici Naturia del citat parc, situat en l’antic llit del riu.

És la primera vegada que a València es duu a terme un projecte similar mitjançant la col·laboració amb el Centre de Recuperació de Fauna del Saler de la Generalitat, d’on procedeixen els primers exemplars, segons fonts del projecte.

Segons l’experta Nerea Marín, de la consultora ambiental Càdec, aquest projecte “pioner” ajudarà a entendre aquests jardins “no solament com a espais verds ornamentals, sinó ecosistemes complexos”.

“Els exemplars han demostrat una ràpida aclimatació durant el seu període en el *jaulón, per la qual cosa es confia que els quatre esquirols es troben ràpidament a gust als jardins urbans”, segons les mateixes fonts.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia