A unes setmanes de les eleccions municipals del pròxim 26 de maig, l’ambient està bastant caldejat. Cal recordar que, el passat 28 d’abril, durant les eleccions autonòmiques i municipals la Secretària Municipal ordenava la retirada d’una bandera d’Espanya a l’Escoleta Municipal Josefa Guardiola. La bandera no formava part de l’edifici municipal sinó que havia sigut col·locada la nit anterior. Des de les xarxes oficials de l’Ajuntament de Bétera s’indicava (a les 15.38 hores) que, tal com estipula la llei, la Secretària Municipal ordenava als operaris municipals la seua retirada. Per la seua banda, el Partit Popular del municipi comunicava uns 40 minuts abans (a les 14.57 hores) el seu malestar per aquesta acció al seu Facebook. En aquest sentit, van voler “expresar el seu descontent amb la decisió arbitraria de retirar l’Ensenya Nacional en contra de la decisió sobirana dels dos presidents de mesa en el col·legi Josefa Guardiola, per part de l’Ajuntament”. Així, demanaven respostes a les preguntes del motiu d’aquesta retirada, qui l’ordenava i qui havia pressionat perquè fóra retirada, segons ells, després de la sol·licitud verbal del PSOE, Compromís i Podemos.

Però aquesta no hi ha sigut l’única discrepància que trobem aquests dies a les xarxes socials i que han traspassat les fronteres d’aquestes. Han sigut diverses i sonades les confrontacions. De fet, sense estendre’s massa, cal mencionar l’última d’elles. Aquesta hi ha arribat inclús a alguns mitjans nacionals. I és que està clar que no totes les persones tenim les mateixes idees i mai plou a gust de totes. Però allò que pot quedar-se en un sol intercanvi d’impressions pot arribar a extralimitar-se quan una o dues parts de les implicades es poden sentir ofeses perquè les paraules emprades per aquests trenquen qualsevol tipus de cordialitat i els insults són la tònica principal de la conversa.

També queda clar que, com tots no opinem igual, qualsevol discussió d’aquest tipus pot crear adeptes d’una banda i d’un altra, aconseguint defensors d’ambdues impressions.

Tot va començar el passat 29 d’abril, quan una veïna de Bétera compartia una publicació d’una fanpage de bromes iròniques on es demanava un minut de silenci per Cayetana Álvarez de Toledo per ser l’única representant del PP al Parlament català. En aquesta publicació, una candidata de Vox (qui sembla que no és amiga de la persona que comparteix la citada publicació pel que es pot deduïr dels comentaris posteriors) comentava aquest post defenent a Cayetana Álvarez. Aquest comentari desembocava en diverses respostes, les quals discrepaven d’aquesta candidata. Dins d’aquestes respostes, una altra veïna de Bétera també es dirigia cap a la candidata de Vox discrepant del seu comentari.

Fins ací, tot entrava més o menys dins d’una discussió normal de Facebook o cadascú defensa la seua postura i pretén tindre més raó que l’altre. Però la cosa va anar pujant de to quan l’última veïna mencionada li llança a la propietaria d’aquest perfil de Facebook la pregunta de “Qué hace esta en tú muro” i penja una imatge d’un lleó amb un text de broma per haver-li donat al seu propi me gusta la candidata de Vox. A partir d’ací, aquesta candidata diu que no va a continuar en aquesta “absurda conversació” però també fica en entredit l’educació de l’altra veïna per haver-se dirigit a ella com a “esta”. Des d’aquest moment, ambdues comencen a intercanviar-se una sèrie de burles i ironies. Però el punt d’inflexió arriba quant l’última veïna mencionada li diu a a la candidata de Vox el següent: “Neurosis de transferencia y síndrome de proyección se le llama a lo tuyo, el diagnóstico ya lo tienes, ahora busca tratamiento
De nada  A lo de ser mujer, con un niño negro y otro discapacitado y votar a VOX aún no le hemos encontrado diagnóstico, lo sentimos, seguiremos trabajando en ello. Saludos cordiales desde el otro lado de la razón. Suerte!”.

Aquest comentari deslliga el malestar de la candidata qui li contesta amb una sèrie d’insults, mostrant-li el seu  malestar.

Els  insults desencadenen en altres insults més pujats de to, fins que l’home de la candidata intervé amb una bateria d’ofenses i amenaçes, quasi innombrables. Després d’aquestes ofenses, on la conversa ha rebassat qualsevol tipus de límit, la veïna insultada opta per denunciar aquests insults a la Guàrdia Civil, per considerar-los molt greus.

Uns dies després, aquesta conversa va ser publicada a diversos mitjans de comunicació. Depenent el mitjà de comunicació, podem veure la notícia més enfocada cap a una banda o cap a una altra. I és que quan el protagonista principal d’una conversa és l’insult i l’ofensa, allò que es podria haver quedat en una simple discusió anecdòtica a les xarxes, traspassa les fronteres de qualsevol xarxa social i l’educació.

Aquests insults desencadenen en altres insults més pujats de to, fins que l’home de la candidata intervé amb una bateria d’ofenses i amenaçes, quasi inombrables. Després d’aquestes ofenses, on la conversa ha rebassat qualsevol tipus de límit, la veïna insultada opta per denunciar aquests insults a la Guàrdia Civil, per considerar-los molt greus.

 

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia