Bétera acollia el passat dissabte la Primera Dansà de Primavera a la localitat. Aquesta va estar organitzada per la colla “Pensat i fet, Rondalla i Balladors” de Bétera, comptant amb la participació de la colla de dolçaina i tabal ‘Xe que burrà’ i la col·laboració de l’Ajuntament de Bétera, entre d’altres.

Aquesta primera Dansà de Primavera s’iniciava des de Casa Nebot (carrer Estació, 5), anant en cercavila. L’esdeveniment donava el seu tret d’eixida a partir de les 19.00 hores i, a les 19.30 hores, es donava pas a la ‘dansà de comptes’ des del carrer José Gascón Sirera en l’encreuament amb el carrer Colón.

Durant la dansà, s’anaven repartint clavells per als assistents. El recorregut va concloure de manera molt emotiva a Casa Nebot. Allí, els balladors van rodejar la font dels jardins d’aquesta instal·lació, donant-li la volta. Per a finalitzar, es va procedir a cantar uns versos d’agraïment.

En acabar l’acte, aquesta agrupació va preparar per a totes i tots els participants una “picaeta“.

“Pensat I Fet” va nàixer l’any 2008, amb la intenció de fomentar el folklore valencià i la mateixa cultura del poble. Aquesta formació balla tot tipus de balls, com jotes, seguidilles, fandangos o boleros.

La seua presidenta fundadora, Paqui Aloy i Segura, va formar part de molt jove d’una estudiantina (tuna) coneguda com “La tuna de Bétera”. Al llarg dels anys, aquesta formació desapareixeria i Paqui (qui toca la bandúrria) va seguir participant durant un temps en actes d’església com misses de boda, entre d’altres. Després d’estar una bona temporada sense pertànyer a cap formació, va ser en l’any 2007 quan a l’interpretar a la boda del seu fill ‘El Doctor Zivago‘, uns quants amics l’animaren per a crear una espècie de rondalla. Un dels principals fundadors també va ser Paco Navarro ‘El Naquerano‘. D’aquesta manera, es formava un grup de rondalla amb bandúrria, guitarra i guitarró. A més, en maig de 2008, la Falla Gran Via del Sud rescatava les tradicionals ‘Creus de Maig’ i, per a l’ocasió, el seu grup de balls regionals comptava amb la col·laboració d’aquest grup de rondalla. Des d’aquest moment, començarien a caminar junts i es consolidaven com a Associació Cultural “Pensat i Fet“. El seu nom fa referència a la manera en què es va formar aquest grup.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia