El pròxim dimecres, 8 de maig, el Saló de Plens del Castell de Bétera  acollirà a les 19.00 hores la Conferència “Influeixen els nostres gens en els nostres patrons d’alimentació?”.

Aquesta estarà impartida per la Dra. Dolores Corella i Piquer, Catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l’Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal de la Universitat de València. Dolores Corella i Piquer, ha sigut guardonada amb el premi Jaume I en l’apartat d’Investigació Mèdica. Corella és catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública a la Universitat de València des de l’any 2009 i el jurat ha valorat la seua investigació pionera en el naixement i desenvolupament del camp de la Genòmica nutricional.
Dolores Corella és cap de grup del CIBEROBN des de 2006 i també directora de la Unitat d’Investigació d’Epidemiologia Genètica i Molecular a la Universitat de València des de 1998.
Va iniciar la seua carrera investigadora biomèdica en l’Institut d’Investigacions Citològiques de València, on va centrar els seus treballs en la genòmica aplicada a la prevenció de malalties
cardiometabólicas i es va especialitzar en l’estudi de les denominades interacciones gen-ambiente. Entre els factors ambientals, va destacar la dieta, i ha sigut pionera, juntament amb José María Ordovás, en el desenvolupament de la Genòmica Nutricional. Ha publicat més de 325 articles en revistes internacionals de gran impacte i ha dirigit més de 20 tesis doctorals.
Actualment focalitza les seues investigacions en la integració de “ómicas” juntament amb la nutrició i la gastronomia per a aportar una visió més holística de la salut.

La conferència estarà oberta al públic en general i serà gratuïta. Aquesta xarrada s’emmarca dins del programa Unisocietat.

Unisocietat és un programa conveniat entre l’Ajuntament de la localitat i La Universitat de València. Aquesta iniciativa va dirigida a les persones adultes, majors de 30 anys amb interessos d’ampliació, enriquiment i actualització dels seus coneixements i la seua formació personal. El nombre de places és limitat, ja que sols es compta amb 50 places. El projecte d’Unisocietat es distribueix en tres cursos acadèmics, de 120 hores cadascun, amb assignatures troncals. Aquestes assignatures són quatre per curs, amb 24 hores cadascuna. En finalitzar els tres cursos s’obté certificat universitari i un nombre de crèdits universitaris corresponents al nombre d’hores per curs. Les citades assignatures garanteixen una introducció bàsica a diverses temàtiques.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia