Era el passat dissabte, al voltant de les 12.30 hores quan l’equip de Betera.com es reunia amb els Majorals de 2019 perquè aquests ens oferiren tots els detalls sobre els espectacles preparats per a les Festes d’agost de 2019. De manera molt familiar, ens acollien a les Coves de Mallorca i, allí, el seu president Rafa Moreno, José Ramón Bosch, Javi Martínez i Òscar Cabezas ens explicaven com havia sigut la gestió d’aquest treball. Aquests, al costat de Rafa Fuentes i Pablo del Arco, s’han encarregat de la programació.

Com ja sabran molts dels veïns i veïnes de Bétera, gran part de la programació d’espectacles es troba penjada al Facebook d’Obreres i Majorals de 2019. Segons ens expliquen Javi i Òscar, l’avanç dels actes es duu a terme a través de les xarxes socials “perquè la gent puga planificar-se millor aquests dies de festes i es puga reservar aquest dia per al seu espectacle favorit”.

Quan se’ls pregunta per l’actuació que ells destacarien, Rafa no sap quina destacar de totes, ja que totes són prou fortes i, com diu ell “és un programa molt complet”.

A falta de concretar algun acte, ja està quasi tot tancat i preparat perquè les Festes d’enguany siguen immillorables. Sols queda descobrir les dates i horaris, però caldrà esperar a la venda del llibre de Festes. Un dels aspectes més importants que cal posar en relleu és que els Majorals encarregats d’organitzar el programa de Festes i contractar les actuacions han tingut en compte a totes les edats, generacions, estils i gustos, tal com els nostres quatre entrevistats ens fan saber.

Així, a la programació podem trobar una actuació tan divertida i marxosa com la de “Ramonets“, dirigida als veïns i veïnes més menuts i menudes del municipi. Per als amants dels 80-90 també hi ha una bona bateria d’actuacions, repartida en diversos dies: OBKDouble VisionNew LimitJose Coll i Espinete Dj (Festival Love 90) i, a banda, Danza Invisible, La Guardia i La Frontera, acompanyats d’un grup de moda: Los Zigarros (Festival Rock & Roll Star). El rock canyer al qual ens té acostumats la ja tradicional “Nit de Rock” tampoc ens defraudarà amb Bajoqueta Rock, Porretas i Reincidentes. Com no, tampoc podien faltar les bones Orquestres per a aquells que els agrada ballar mentre van corejant aquelles cançons d’abans, ara i sempre. Tot açò, acompanyant de sopars populars, nit de paelles i molt més.

Penseu que aconseguir una programació com aquesta és tasca fàcil? Tal com ells mateixos expliquen, hi ha moltes coses que tindre en compte perquè tot quadre. Rafa ens comenta que han estat treballant amb aquest assumpte des d’octubre. Per la seua banda, tant Rafa com José Ramón qui reafirma tot el que diuen els seus companys d’aquest somni, indiquen que “elaborar tot un programa que vaja acord amb tot tipus de públic i que s’ajuste econòmicament al pressupost no és gens fàcil”.

Així mateix, Javi li suma un altre factor important: “Cal també ajustar-se a l’agenda i a la disponibilitat del grup que desitges dur a les Festes, donat que de vegades coincideix amb la seua publicació de nou disc, altres gires o festivals i un bon nombre d’aspectes”, menciona.

Òscar matissa que, “a més cal tindre en compte les combinacions de grups per a un dia concret, que combinen bé perquè la programació d’aquesta nit siga prou harmoniosa”.

No obstant aquests factors, els organitzadors indiquen també que el representant d’aquests espectacles, José Madero de VFV Producciones, els hi ha ajudat moltíssim i “facilita bastant la feina”. També cal donar les gràcies a la col·laboració dels veïns, veïnes i comerços del poble que ajuden durant tot l’any amb la compra de targetes, loteria i llibre de festes.

Però no tot el treball queda ací, ja que per al pròxim 3 d’agost (sopar de la piscina) també s’ha preparat algunes sorpreses. Així, Rafa ens comunica que “la comissió d’espectacles ha preparat una gran Macrodiscomòbil amb efectes de llum i so, entre d’altres”. Doncs, Rafa també ens avança que enguany el muntatge per a la presentació de les Obreres i Majorals i el seu ball a la Piscina comptarà amb pantalles de retransmissió, perquè tots els assistents puguen veureu bé i un so immillorable per poder escoltar-ho tot a la perfecció. D’aquesta manera, el President de la colla convida a totes i tots a comprar el tiquet del sopar, el qual en unes setmanes (al mes de juny) ja començarà a estar a la venda.

Independentment del treball que està realitzant la comissió de festes quant a la programació, hi ha un altre grup dedicant-se expressament a la confecció del llibre (Jose Manuel i Andrés). A més a més, el pròxim 18 de maig les Obreres i Majorals, acompanyats de l’Ajuntament lliuraran els premis del Cartell anunciador de Festes i la portada del llibre. A continuació, estaran presents en el lliurament de premis del concurs de dibuix escolar de la penya de coets “Vol Lliure”.

I així, és com Betera.com s’assabentava de part del gran treball que realitzen els Majorals perquè les Festes d’Agost siguen una realitat. Després d’aquesta amena entrevista, els deixàvem amb la resta de festers perquè seguiren amb el dinar que hi havien organitzat per agrair l’ajuda a aquells col·laboradors en el seu Barracó.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia