12 joves de 16 i 22 anys han començat aquest dimecres a Bétera  el programa “Jove Oportunitat” (Joop). Aquest programa es duu a terme a l’Aula Jove de l’edifici La Penya de Bétera (Plaça del Calvari, 1). Aquesta iniciativa està organitzada per l’Institut Valencià de la Joventut en col·laboració amb l’Ajuntament de Bétera.

És un programa de coaching actitudinal que té com a objectiu que els 12 participants que en aquests moments ni estudien ni treballen troben una motivació per a tornar a treballar o tornar a estudia, “són menors de 16 anys, que han acabat l’ESO i que estan a casa. El programa és totalment pràctic i pretén donar-los una espenta perquè tornen a estudiar alguna cosa que els agrade o comencen a treballar en un sector que els motive”, explica el tècnic de l’àrea de Joventut, Jesús Carrasco.

“L’objectiu no és obligar-los o asseure’ls en una classe com si fóra l’institut, tot el contrari, volem que a poc a poc se senten còmodes, participen i vagen adquirint responsabilitats. Volem que descobrisquen el que els agrada: esport, motor…) per a això es visitaran empreses en les quals coneixeran com és cada treball i que necessiten per a accedir a ells”, expliquen des de l’àrea de Joventut.

Durant els 6 mesos de durada del programa es realitzaran visites a empreses, dinàmiques de grup, reforç de la motivació i fins i tot se’ls prepararà per a les proves d’accés si algun d’ells ho requereix.

Els participants assistiran 4 hores al dia i a més tindran reunions amb els tutors personalitzades i amb els pares per a coordinar i valorar la marxa del programa. 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia