Bétera va acollir el passat dilluns la celebració del ple ordinari del mes de maig. Aquesta va ser l’última sessió ordinaria de la present legislatura, tot i que està previst la realització de dues sessions extraordinaries.

Durant la sessió es va donar compte de 19 punts, gran part d’ells relacionats amb l’àrea d’Hisenda. D’altra banda, es va aprovar el protocol d’actuació enfront de possibles emergències a la urbanització Mes Camarena. A més a més es va donar llum verda inicialment a l’Ordenança Reguladora de Protecció d’Animals de Companyia i potencialment perillosos. Tots els grups polítics van votar a favor de l’ordenança excepte el Partit Popular, que es va abstindre per a estudiar amb deteniment el text. La població i associacions del municipi que ho desitgen poden presentar a l’Ajuntament de Bétera per registre d’entrada les seues aportacions i recomanacions per a enriquir l’ordenança i que resulte realment eficient.

Les principals finalitats d’aquesta ordenança estan relacionades amb aconseguir el màxim nivell de protecció i benestar dels animals, així com garantir la tinença responsable, fomentar la participació ciutadana en la seua defensa, facilitar l’adopció i preservar la tranquil·litat i seguretat dels ciutadans.

Així mateix, es pretén conscienciar als propietaris dels animals de la importància que té mantindre netes d’excrements els carrers i espais públics de Bétera. 

Segons va explicar la regidora municipal de Sanitat, Neus Sánchez, “el Consistori ha treballat durant tota la legislatura en aquest text que es porta ara a aprovació després d’haver-lo adaptat a les noves normatives de la Generalitat Valenciana que han entrat en vigor. A més també s’ha inclòs la normativa dels dos nous parcs d’esplai caní construïts recentment o el protocol que s’ha de seguir si es produeix la mossegada d’un gos”.

La nova ordenança regula també el control de les colònies de gats assilvestrats que conviuen en espais públics amb la finalitat que puguen rebre atenció sanitària, vigilància i alimentació. 

D’altra banda es regularitza el voluntariat individual o de les associacions que treballen en la defensa dels animals i que desitgen encarregar-se del control i alimentació d’estes colònies felines baix la col·laboració i el control de l’Ajuntament de Bétera que formarà a les persones que voluntàriament desitgen encarregar-se d’això. 

 

A continuació, un vídeo resum de la jornada:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia