Aquest diumenge, 12 de maig, tindrà lloc al Pavelló Municipal Esportiu de Bétera una jornada de portes obertes d’arts marcials. Aquesta jornada es durà a terme al voltant de les 11.30 fins a les 13.30 hores. Durant aquesta segona jornada es realitzaran exhibicions de karate, taekwondo, aikido i taichi.

Karate és un art marcial tradicional de les illes Ryūkyū pertanyents al Japó, actualment conegudes com la prefectura de Okinawa, basat en alguns estils de les arts marcials xineses, o Wu Shu, i en menor mesura en altres disciplines provinents del sud-est asiàtic.

El Taekwondo va ser un art marcial coreà modern; el qual va ser donat a conéixer com “Taekwon-Do” l’any 1955 pel general Choi.Es va convertir en esport olímpic d’art i combat des de l’any de 1988 durant els Jocs Olímpics de Los Angeles en E.E.O.O. On va ser presentat com a esport d’exhibició, fins al seu reconeixement esportiu olímpic en els Jocs Olímpics de Sídney 2000.

L’aikido és un art marcial tradicional modern del Japó. Va ser desenvolupat inicialment pel mestre Morihei Ueshiba (1883-1969), aproximadament entre els anys de 1930 i 1960. S’origina a partir de diversos estils d’arts marcials clàssics i tradicionals del Japó, amb armes, i de lluita cos a cos.

La característica fonamental de l’aikido és la cerca de la neutralització del contrari en situacions de conflicte, donant lloc a la derrota de l’adversari preferiblement sense danyar-li, en lloc de destruir-lo o humiliar-ho.

El Taichi és un art marcial desenvolupat a la Xina, practicat en el segle XXI per diversos milions de persones en el món sencer, per la qual cosa es compta entre les arts marcials més practicades.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia