(EFE) El període electoral ha vingut marcat per la noticia de la mort de Alfredo Pérez Rubalcaba, aquest divendres. Per aquest motiu, els socialistes valencians han suspés els actes electorals d’aquest divendres i dissabte, en tres dels quals anaven a participar la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, i el ministre de Foment, José Luis Ábalos, per la defunció de l’ex secretari general del PSOE i exvicepresident del Govern.

Després de conéixer-se la defunció de Pérez Rubalcalba, el secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha demanat aquest divendres als socialistes valencians la suspensió de tots els actes programats per a aquesta jornada.

Puig ha manifestat en el seu compte de Twitter que Rubalcaba “sempre va ser el més intel·ligent, sagaç, incansable… Convenia escoltar-li sempre perquè sempre aprenies, encara que fora des de la discrepància”, i ha afegit: per als socialistes valencians “va ser un aliat en temps difícils, un lleial company ara i un amic sempre”.

Els socialistes de Castelló han confirmat la suspensió de l’acte previst per a aquesta vesprada a l’Auditori de la ciutat en el qual anava a participar la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, al costat de la candidata a l’alcaldia, Amparo Marco, per a presentar les candidatures municipals.

Així mateix, el PSPV de la ciutat de València ha comunicat la suspensió dels actes d’aquesta vesprada, en un dels quals anava a participar el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, al costat de la candidata a l’alcaldia de la ciutat, Sandra Gómez.

També se suspén l’acte programat per a aquest dissabte a Burjassot, en el qual Rafa García anava a presentar la seua candidatura a l’alcaldia de municipi i en el qual estava previst que participara així mateix José Luis Ábalos.

Els socialistes valencians han assenyalat en un comunicat que Rubalcaba ha sigut “un referent, una persona valenta, lluitador incansable per la igualtat, la convivència, el diàleg i la cohesió social”.

“La seua vida ens deixa un llegat de compromís amb el projecte d’una Espanya diversa, plural i justa; un exemple de lliurament, integritat i treball que sempre estarà en el nostre record”, afig el comunicat del PSPV-PSOE.

A escala nacional, també han sigut diversos els partits que han suspés els actes de hui. De fet, Pedro Sánchez, reanudarà la seua agenda electoral a partir del diumenge.

En l’àmbit local, també hem pogut veure a les xarxes socials una mostra de condolències cap a a la seua família i un reconeixement a la trajectoria política de Pérez Rubalcaba.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia