A la Urbanització de Mas Camarena i en algunes altres urbanitzacions de Bétera (La Jonquera, Lloma del Mas, Lloma del Calderer, El basó, Camí de Paterna, Virgen de la Estrella, Les Almudes, La Providencia, Mas del Palmiter, Bonsol, i Polígon Industrial L,Horta Vella) es ve pagant des de gener de 2015 entre 4 i 5 vegades l’import que s’hauria de pagar per la quota EMSHI, pel fet que la totalitat d’aqueixa quota, que es correspon amb la totalitat d’habitants de la població de Bétera (al voltant de 22.000 persones) es repercuteix íntegrament només entre al voltant de 4.500 veïns que són els que se subministren d’aigua potable a través de les empreses Aigües de València i Omnium Ibèric, tot això amb el coneixement i consentiment escrit de l’Alcaldessa d’aquest municipi.

Després d’haver sol·licitat en diverses ocasions la solució a aquesta injustícia i sense haver obtingut el més mínim resultat favorable per als veïns, es va aconseguir, gràcies a la interposició d’una Moció al Ple Municipal pel Partit Mas Camarena, que s’acordara en el Ple Municipal del mes de Febrer el cessament d’aquesta manera de cobrar els rebuts, i que es treballara
pels equips de tècnics municipals al costat de l’Associació de Veïns perquè es pogueren retornar els imports cobrats indegudament als residents en aquestes urbanitzacions.

S’ha reclamat per escrit en diverses ocasions el compliment d’aqueix acord municipal adoptat el mes de febrer, i l’Ajuntament no ha efectuat cap gestió sobre aquest tema.

Per això dilluns passat dia 6 de maig, es va convocar una Assemblea General de l’Associació. Es tractava de dues accions en una: a) ratificar (o no) les actuacions desplegades fins llavors per la directiva, i b) L’inici del procediment jurídic que requeria l’aprovació en Assemblea General per a acudir als tribunals. L’Assemblea estava assessorada jurídicament amb la presència de dos lletrats del bufet que havia estudiat el cas.

L’aprovació d’ambdós accions va ser quasi unànime amb més d’un centenar de propietaris. Els assistents es van reafirmar davant la manifesta injusticia que s’està cometent amb aquestes Urbanitzacions i en demanda de la paralització d’aquest cobrament i la retrocessió dels imports percebuts de més. Cal no oblidar que estem parlant d’uns imports mínims d’al voltant de 200 €/any per habitatge, la qual cosa fa un total de més d’1 milió d’Euros en aquests 4 anys que s’ha pagat de més en un bé de primera necessitat com és l’aigua potable.

També es va acordar presentar la corresponent demanda per si els fets ocorreguts anaren constitutius d’un possible delicte de prevaricació administrativa, ja que sens dubte és una decisió injusta que es pague només entre 4.500 veïns la quota que gira el EMSHI corresponent a prop de 22.000 habitants que té la totalitat del municipi.

No obstant això, i donada la proximitat de les eleccions municipals, es va decidir donar un marge de temps per a veure si un nou govern municipal format per altres partits canvia de posició i adopta les mesures encaminades a la solució del problema. Però en cas contrari, la Junta de l’Associació de Propietaris ja està facultada per a emprendre les accions legals comentades en defensa dels interessos dels veïns.

A l’Assemblea de l’Associació de Veïns de Mas Camarena, van assistir com a observadors veïns de les altres urbanitzacions afectades: *Cami de Paterna, *Lloma del Mas, i la Jonquera, que van mostrar la seua adhesió a les accions a desplegar jurídicament.

Els veïns hauríem volgut no arribar fins a la solució jurídica, però el govern municipal no ens ha deixat una altra opció malgrat els molts escrits i sol·licituds realitzades. I estem absolutament segurs de tindre la raó.

Carlos Abad

President de l’Associació de Propietaris de Mas Camarena

Imprimir article
Comenta aquesta notícia