El segon diumenge de maig se sol celebrar a València el Dia de la Verge dels Desemparats. Per a l’ocasió s’organitza tot un programa d’actes festius de caràcter religiós a la capital del Túria, al voltant de la Basílica. Moltes són les persones devotes que s’acosten de diferents poblacions a la ciutat per a celebrar aquesta efemèride. De fet, la nit del dissabte hi ha pelegrins que ixen des de distintes localitats per a fer una caminada cap a la Catedral de València i assistir a la tradicional ‘Descoberta’ de la tradicionalment coneguda com a ‘Geperudeta‘. Aquesta verge arriba a despertar devoció tant en gent fervorosament creient com en gent que no practica habitualment la religió, donat que és la Patrona de València, el Campello, Gandia i Ibi.

En aquest sentit, a Bétera també podem trobar un bon nombre de fidels a la Geperudeta. Mostra d’açò, va ser el moment de l’arribada de la seua imatge pelegrina a la població el passat 12 d’octubre de 2018. Centenars de veïnes i veïns de Bétera va assistir a rebre-la. A més a més, diverses associacions festives locals van participar i van col·laborar en els actes preparats des de l’Església dels Desemparats de la localitat: les cinc comissions falleres (F.G.V. Est, F.G.V. Sud, La Barraca, Carraixet i L’Albereda), encapçalades per la Junta Local Fallera, les tres penyes de coets (Amics del Coet, Vol Lliure i Fogoners) i la colla de tabal i dolçaina ‘Xe que Burrà’.

D’aquesta manera, hui, a banda de què totes les Amparos de Bétera celebren en la família el seu Sant també hi haurà moltes veïnes i veïns que assistisquen als actes religiosos preparats des de la citada Església dels Desemparats (Avinguda Constitució). Aquest matí, coincidint també amb la missa dels combregadors, s’ha celebrat la missa solemne a ‘La geperudeta’. Així mateix, la colla de Campaners han estat tot el matí realitzant els tocs de campana pertinents a la celebració. Però, a més a més, aquesta vesprada tindrà lloc a la mateixa església una missa a les 19.00 hores i, seguidament, una processó a les 19.30 hores. La processó recorrerà l’Avinguda Constitució, carrer Calvari, Marqués de Dos Aigües (Ermita), cap a Avinguda Constitució (tornant a la mateixa església).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia