Com ja ve sent tradició, Bétera celebrava ahir el Dia de la Verge dels Desemparats, com cada segon diumenge de maig. Al igual que a València, al nostre municipi també hi ha gran devoció per la patrona de la Capital del Túria, el Campello, Gandía i Ibi.

Per a l’ocasió, l’ Església dels Desemparats (Avinguda Constitució) celebrava ahir al matí una missa solemne en honor a la popularment coneguda com a ‘Geperudeta’, coincidint també amb la missa dels combregadors. Així mateix, la colla de Campaners va estar tot el matí realitzant els tocs de campana pertinents a la celebració.

Però, l’acte més esperat d’aquesta celebració arribava a la vesprada a la mateixa església. Allí es congregava un bon nombre de fidels, sobretot del Món faller. En primer lloc es realitzava una missa a les 19.00 hores i, seguidament, una processó a les 19.30 hores. La colla de campaners, realitzava el toc manual pertinent. En la processó van participar les Falleres Majors de la Junta Local Fallera de Bétera, acompanyades de la seua cort i les Falleres Majors de les comissions falleres de la localitat, així com els diversos presidents i altres falleres i fallers.  Aquesta processó va recorrer l’Avinguda Constitució, carrer Calvari, Marqués de Dos Aigües (Ermita), cap a Avinguda Constitució (tornant a la mateixa església). En aquest recorregut també van participar alguns compregadors. Els encarregats d’obrir el recorregut va ser la Colla de Dolçaina i Tabal ‘Xé què burrà’ i els encarregats de tancar-la la banda del Centre Artístic Musical de Bétera (CAMB). En finalitzar la processó, el grup de danses de la Falla Gran Via de l’Est, en col·laboració de l’agrupació de ball ‘Pensat i Fet’ va oferir-li uns balls tradicionals a la Verge.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia