Aquest pròxim divendres, 17 de maig, l’aula de formació de Casa Nebot (carrer Estació, 5) acollirà la celebració del fòrum de participació ciutadana del Pacte dels Alcaldes pel clima i l’energia.
Els veïns i veïnes de Bétera estan convidats a participar en aquesta trobada. Dins de la jornada es recolliran tot tipus de mesures que puguen ajudar a frenar el canvi climàtic des del municipi de Bétera.
Aquest fòrum donarà el seu tret d’eixida a partir de les 16.00 hores.

El Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia és el corrent principal del moviment Europeu que involucra les Autoritats Locals i la seua ciutadania en la lluita contra el canvi climàtic. Aquesta iniciativa renovada defineix els compromisos renovats i la visió compartida per abordar reptes interconnectats: la mitigació del canvi climàtic, l’adaptació i l’energia sostenible.

A principis de l’any 2008 la Unió Europea, com a concreció del Paquet energia i clima, va iniciar el Pacte d’alcaldes per l’energia sostenible local. Es tracta d’una iniciativa a europa per canalitzar i reconèixer la participació del món local en la lluita contra el canvi climàtic, i que ha aplegat milers de ciutats i pobles d’Europa en un moviment únic.

En els darrers anys el món local ha treballat  per implantar accions per mitigar el canvi climàtic (promoció energies renovables com la biomassa, l’energia solar, l’eficiència energètica sobretot en edificis i l’enllumenat públics, i l ‘estalvi d’energia tant en el sector públic com de cara a la ciutadania i les empreses).

Al nostre país ja són més de 600 els municipis adherits al Pacte d’Alcaldes inicial.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia