La Diputació de València, des de la seua àrea de Medi Ambient, ha iniciat una campanya referent a l’educació i sensibilització mediambiental per tal d’evitar els efectes del canvi climàtic que s’estan produint a la regió mediterrània i especialment a la província de València.

La campanya ‘El monstre del clavegueram’ explica de manera educativa i lúdica els danys que produeixen les tovalloletes humides, els bastonets o les burilles quan acaben als claveguerams, atès que en un any poden arribar fins a més de 10.000 tones soles a la província de València.   “Com que aquests tipus de residus no es tiren al fem,  els claveguerams estan sent objecte d’avaries i embossos  que redunden en elevats costos públics pel seu manteniment i reparació d’aquestes instal·lacions que són claus per a la salubritat dels municipis”, explica el diputat de Medi Ambient, Josep Bort.

Aquesta iniciativa pretén arribar a tots els municipis del territori valencià per tal de conscienciar a la ciutadania en les conseqüències que aquest mal ús de les tovalloletes humides o de qualsevol residu pot tenir tant en matèria mediambiental com també per les persones. A més, el que també es pretén en aquesta campanya és vol remarcar la pèrdua de prestigi d’un servei públic de primera necessitat i competència local com és el proveïment d’aigua potable domiciliària.

El departament de Medi Ambient posa a disposició de les localitats tota una sèrie d’eines publicitàries perquè els veïns i veïnes de les poblacions valencianes perquè tinguen consciència a l’hora de tirar aquests tipus de residus, que no són cas biodegradables pels retretes. A més, s’ha impulsat diversos cartells per a conscienciar de l’estalvi d’aigua.

Tal com indica el mateix Josep Bort, “al llarg dels últims anys ha augmentat considerablement el consum d’aigua embotellada el que es tradueix en un augment dels residus de plàstic que no sempre són reciclats i, d’altra banda, la contaminació i l’emissió de gasos d’efecte hivernacle que el seu transport provoca”.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia