(EFE) Agents de la Policia Nacional han detingut a un treballador de l’Ajuntament de València com a presumpte autor d’un delicte de descobriment i revelació de secrets, per haver difós dades dels membres de les meses electorals del passat 28 d’abril, fins a un total de 8.334.

Segons han informat fonts policials en un comunicat, hi ha altres cinc persones investigades en el marc d’aquesta operació.
Les investigacions s’han prolongat al llarg d’aquest mes, després de la difusió en nombrosos grups de WhatsApp d’un document que contenia nom, cognoms, DNI, adreça i càrrec assignat de les persones designades per a formar part de les meses electorals de la ciutat en els comicis del passat 28 d’abril, que en la Comunitat van ser tant generals com autonòmics.

El Consistori va ser el que va denunciar la filtració realitzada des dels seus propis ordinadors al públic en general, la qual afectaria fins a a 8.334 persones.

Les actuacions denunciades consistien en l’apoderament, sense autorització, en perjudici dels afectats i del propi Ajuntament, de dades de caràcter personal registrats en els seus fitxers o suports informàtics i la seua posterior difusió.

La Policia ha seguit la pista de totes aqueixes difusions fins a donar amb el sospitós d’haver obtingut i dau a conéixer en primera instància aqueixes dades personals de milers de ciutadans.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia