(EFE) La Guàrdia Civil ha detingut a dèsset persones i ha intervingut 6.000 plantes de marihuana, nou vehicles i més de 35.000 euros en el desmantellament d’una organització criminal que reclutava a persones búlgares per a cultivar-les en diversos xalets de la província de València, alguns d’ells situats en municipis de la comarca del Camp de Túria.

Segons l’institut armat, s’ha detingut a 15 homes i 2 dones amb edats compreses entre els 25 i els 58 anys, tots ells de nacionalitat búlgara, en el marc de l’operació “Green House“.
Als detinguts se’ls imputa delictes de cultiu i elaboració de substàncies estupefaents, defraudació del fluid elèctric, blanqueig de capitals i organització criminal.
La investigació, iniciada per l’Equip de Policia Judicial de Riba-roja del Túria, va detectar que el grup criminal portava als ciutadans búlgars a València perquè es dedicaren al cultiu interior de marihuana en xalets llogats prèviament.
Aquests xalets es localitzaven en diferents urbanitzacions d’alt nivell econòmic de la província, on fins i tot existeixen empreses de vigilància privada, la qual cosa els permetia mantindre un alt nivell de producció per a exportar-lo a l’estranger a través de dobles fons en vehicles.
En la investigació es va detectar que els vehicles realitzaven de manera regular visites de vigilància sobre xalets en àrees de poc trànsit a Torrent, Puçol, L’Eliana i Xiva, que estaven llogats a noms de persones sense vincle amb la zona.
També es va comprovar una manipulació dels comptadors elèctrics, l’existència de maquinària encesa dia i nit i que tots els xalets es trobaven habitats per persones que no eren conegudes pels veïns.
La Guàrdia Civil va fer en total onze registres. A més, es van intervindre múltiples efectes per al cultiu, creixement i floració de la marihuana que formaven un sofisticat sistema per a la producció de la marihuana amb una gran infraestructura de maquinària i eines.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia