Des de 1977, el ICOM, Consell Internacional de Museus, creat en 1946,  convoca cada any el Dia Internacional dels Museus amb la voluntat de promoure l’activitat de la comunitat museística internacional així com dinamitzar el diàleg entre els professionals de les diferents disciplines o especialitats i el públic en general. El Consell Internacional de Museus és l’única organització museogràfica que conjumina a centres museístics i professionals de museus amb abast mundial, dedicada a la promoció i protecció del patrimoni cultural i natural, present i futur, material i immaterial.

En aquest context, i com en anys anteriors, l’Ajuntament de València se suma a la convocatòria amb activitats programades tant per al dissabte en si com per als dies previs i posteriors. A més, el dia 18 de maig l’entrada a tots els museus i monuments municipals serà gratuïta.  Finalment, la nit del 18 de maig, s’ha establit un horari especial d’obertura des de les 21.00 fins a les 24:00 hores en el Museu de la Ciutat, el Centre Arqueològic de l’Almoina, la Cripta Arqueològica de Sant Vicent i La Llotja de la Seda.

PROGRAMA D’ACTIVITATS:

18 de maig. (entrada gratuïta a tots els museus i monuments)

 • Museu de l’Arròs
  – De 9.00 a 13.30 h. Curs d’iniciació al reconeixement d’ocells de l’Albufera de València. Sessió pràctica. Eixida des del Port de Catarroja a l’altura del restaurant  Casa Baina. Una sola passada.Reserva prèvia en: 685 286 800 –  963525478 Ext. 4075
 • Casa Museu Benlliure
  – 19.30 h. Concerte «Aula Vocal 5». Repertori clàssic
 • Casa-Museu Blasco Ibáñez
  – 11.30  i 12.30 h. Visita guiada: «Blasco Ibáñez: una vida, una infinitat de vivències».
 • Museu de la Ciutat
  – 11.30, 18.00 i 22.30 h. Visites guiades a l’exposició temporal “Ríos per l’aire».
 • Museu de Ciències Naturals
  – 12 h. Digitalització i impressió en 3D dels exemplars més rellevants del Museu de Ciències Naturals. Actuació conjunta del Museu de Ciències Naturals i la Universitat Politècnica de València:– 10.00 a 20.45 h. Festival de cinema «Cinema Verd» en la «Jornada de sensibilització i cultura mediambiental», amb diferents tallers i col·loquis.
 • Museu d’Història de València .– 11.00, 12.00, 13.00, 16.00, 17.00 i 18:00h.

  Visites guiades a l’exposició permanent del museu.

  – 11.00, 12.00, 13.00, 16.00, 17.00 i 18:00h.

  Visites guiades a l’exposició temporal «L’Argila de la Mitja Lluna».

 • Palau de Cervelló.– 12.00 h. Visites guiades al palau i a les exposicions.

  Reserva prèvia en 96 208 44 96

  – 18.30 h. Activitat-taller dinamitzada. Reserva prèvia en 654 603 163.

 • Museu Faller de València– 11 h. Visita guiada «Tradicions valencianes en la cultura fallera».

  19 de maig

 • Casa-Museu Blasco Ibáñez
  – 11.30  i 12.30 h. Visita guiada: «Blasco Ibáñez: una vida, una infinitat de vivències».A més, la nit del 18 de maig, horari especial d’obertura (de 21.00 a 24:00 h.) en els següents centres:
 •  Museu de la Ciutat– Centre Arqueològic de  l’Almoina

  – Cripta Arqueològica de Sant Vicent

  – La Llotja de la Seda

Més activitats

El Museu de les Ciències també se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus amb dues sessions especials de ‘Ciència a Escena’ gratuïtes. L’Auditori Santiago Grisolía serà l’escenari on els divulgadors científics realitzaran els experiments en directe de ‘Ciència a Escena’ a les 13.00 hores i a les 16.00 hores.

L’accés serà lliure fins a completar l’aforament. Els divulgadors i divulgadores científiques han seleccionat per a aquesta activitat els experiments més divertits i sorprenents de ‘Ciència a Escena’ amb demostracions procedents dels tallers ‘Màgia Química’ i ‘Fred, Fred’.

El Museu de Prehistòria de València commemora el Dia Internacional dels Museus i la Nit Europea del Museu, amb una programació dirigida a tota mena de públics, sota el lema “Galaics i Ibers, dos pobles entre dos mars”.

Per a celebrar aquesta data, el museu obrirà les seues portes també en horari nocturn, des de les 21.30  fins a la 01.30 hores. Durant aquesta nit, els visitants podran viatjar en el temps, una vertadera odissea per l’Atlàntic i el Mediterrani de fa més de 2.000 anys, i on podran aprendre qui eren i com vivien els Galaics i ibers: dos pobles entre dos mars.

Es realitzaren visites de descobriment de les similituds i diferències entre totes dues cultures a través de personatges en l’exposició temporal “Galaics, un *pobo entre *dous mons” i, en l’exposició permanent de Cultura Ibèrica, hi haurà tallers sobre joieria i alimentació galaica, una mostra *eno-gastronòmica, amb una xicoteta degustació de productes gallecs amenitzada per música, que faran gaudir a joves i majors d’una nit plena d’experiències i coneixements.

El Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) celebrarà aquest dissabte el Dia Internacional dels Museus amb diverses activitats, obertura d’exposicions i entrada gratuïta.

El museu obrirà ininterrompudament dones de les 10.00 hores del matí fins a la mitjanit les sales de les exposicions ‘Fernand Léger i la vida moderna’, ‘Temps Convulsos’, ‘1989. La fi del segle XX’, ‘El Dibuixat. Paco Roca‘, ‘Ignacio Pinazo’ i ‘Julio González i les avantguardes històriques’.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia