L’aula de formació de Casa Nebot va acollir el passat divendres, 17 de maig, la celebració del fòrum de participació ciutadana del Pacte dels Alcaldes pel clima i l’energia.
A aquesta iniciativa estàven convidats a participar en aquesta trobada. Dins de la jornada es van recollir tot tipus de mesures per a ajudar a frenar el canvi climàtic des del municipi de Bétera.

El Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia és el corrent principal del moviment Europeu que involucra les Autoritats Locals i la seua ciutadania en la lluita contra el canvi climàtic. Aquesta iniciativa renovada defineix els compromisos renovats i la visió compartida per abordar reptes interconnectats: la mitigació del canvi climàtic, l’adaptació i l’energia sostenible. A Espanya, són més de 600 els municipis adherits al Pacte d’Alcaldes inicial.

A principis de l’any 2008 la Unió Europea, com a concreció del Paquet energia i clima, va iniciar el Pacte d’alcaldes per l’energia sostenible local. Es tracta d’una iniciativa a europa per canalitzar i reconèixer la participació del món local en la lluita contra el canvi climàtic, i que ha aplegat milers de ciutats i pobles d’Europa en un moviment únic.

En els darrers anys el món local ha treballat  per implantar accions per mitigar el canvi climàtic (promoció energies renovables com la biomassa, l’energia solar, l’eficiència energètica sobretot en edificis i l’enllumenat públics, i l ‘estalvi d’energia tant en el sector públic com de cara a la ciutadania i les empreses).

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia