PUBLICITAT ELECTORAL.

Queden 6 dies per a les eleccions municipals de 2019. Eva Martínez és la Portaveu de Ciutadans Bétera i es presenta com a candidata per al pròxim diumenge, 26 de maig. Durant aquesta legislatura, a estat en cada Ple municipal representant al seu partit i reivindicant aquelles necessitats que han vist que té el poble de Bétera i els seus veïns i veïnes. L’equip de Betera,com li ha fet una entrevista per poder conéixer millor les propostes del seu partit per al municipi.

Betera.com. Primer m’agradaria que pogueres fer un balanç dels quatre anys de govern de Compromís en coalició amb PSPV-PSOE i ABEC.

E.M. Durant  aquests quatre anys he vist un ajuntament poc eficaç, que ha donat l’esquena a la meitat del poble i serveis poc eficients a l’altra meitat, ni el nucli urbà ni urbanitzacions estan netes.

No es  han gestionat adequadament els recursos humans, i per tant tenim serveis poc eficients, s’han perdut subvencions per no pagar a temps, i això és causa de la ineficàcia dels mètodes interns, hi ha casos en els quals es tarda 15 dies per a fer el projecte, i 2 mesos per a fiscalitzar-ho.

No s’ha fet res per a crear ocupació, i encara que s’han fet cursos de formació, que és alguna cosa que paga conselleria, i serveix per a donar una ajuda temporal a gent amb pocs recursos, això no genera ocupació.

Amb el tema de l’Aigua s’han perdut altres 4 anys més, i encara no s’ha fet res per a solucionar el problema.

És urgent vertebrar el poble amb urbanitzacions, No podem seguir d’esquena els uns als altres, perquè ens necessitem, necessitem als veïns d’urbanitzacions per a consolidar el nostre comerç i la nostra economia i aquests al seu torn necessiten poder accedir als serveis municipals d’una forma digna, sense jugar-se la vida ni deixar-se els baixos dels cotxes.

Betera.com Què tipus d’oposició heu dut a terme?

E.M. Hem fet una oposició constructiva, sempre hem votat mirant l’interés del municipi, vinguera la proposta d’on vinguera, No obstant això si hem notat que al contrari no ha sigut així, i com a exemple pose la tanca d’arç del camp de maniobres,  el ple va votar en contra que la retiren, un cost que depén del ministre de defensa i no de les arques municipals, no obstant això nosaltres no ens quedem ací, parlem amb el Coronel, amb Madrid i ara el canvi d’aqueixa tanca d’arç ja és una realitat,

jo mateixa vaig veure com en aqueixa tanca s’embullava un cavall i al final va caldre sacrificar-lo, així que per a mi és un assoliment personal.

No ens quedem simplement en el canvi de la tanca i també  demanem que retira per a donar més espai a la carretera que actualment no disposa de voral , parlem amb Diputació perquè el carril bici continue fins a la Calderona, aqueixes obres espere que comencen a la fi del 2019.

I tot això ha sigut possible per la nostra insistència, i per que a l’ésser un partit d’àmbit nacional ens permet ser escoltats a aqueixos nivells.

Ens vam abstindre en els pressupostos del 2016 negociant 10 punts de millora per al municipi, ens centrem principalment en les comunicacions, però no s’ha començat encara cap obra, i tampoc han comptat amb nosaltres per a aportar en els projectes.

Malgrat tot som molt conscients que la nostra prioritat és el municipi i continuarem fent el mateix.

Malgrat les nostres diferències polítiques i d’idees de com ens agradaria que fora Bétera en un futur, el tracte amb la resta de partits ha sigut amable en el personal, i això és d’agrair en uns temps en els quals la política no passa per la seua millor reputació.

Betera.com. En quins aspectes ha sigut el vostre grup més ferm? ; Quins temes heu defensat amb més afany?

E.M. En una cosa que estic superconvençuda que és necessari canviar ja!

És la idea que Bétera viu d’esquena a urbanitzacions, cal treballar en els dos sentits, perquè Bétera som tots, i junts som més forts, ens  necessitem,   els veïns d’urbanitzacions per a consolidar el comerç local i la nostra economia, i alhora els aquests es mereixen poder accedir als serveis municipals d’una forma digna, sense deixar-se la vida ni els baixos dels cotxes per a anar al centre de salut.

Per això és urgent vertebrar el poble, i fer una Bétera més atractiva, i més moderna

Betera.com. Què penseu que és el pitjor i el millor que s’ha fet a Bétera en l’última legislatura?

E.M. El sanejar els comptes ha sigut una cosa positiva, però un Ajuntament no és una empresa amb ànim de lucre, cal donar serveis, i Bétera no està neta,

Tampoc s’ha millorat a donar respostes àgils, continua sent un ajuntament lent, les llicències tarden anys i els projectes moren abans de començar, i això és un problema molt important que posa fre al desenvolupament econòmic del municipi.

Un altre aspecte amb el qual em sent decebuda, és l’aigua, hem perdut altres 4 anys, per a donar solució a aquest problema.

Betera.com. Per als qui no et coneixen… Qui és Eva Martínez? A què esdedica i què vol per a Bétera?

E.M. Soc veïna de Bétera, el meu pare va ser Guàrdia Civil i estrenarem la nova caserna, ara no tan nou, Després per vinculació laboral dels meus pares vaig viure en el psiquiàtric  fins als 8 anys, després vam vindre al poble, actualment treball en una empresa d’Informàtica també a Bétera Així que seguisc vinculada a Bétera també en l’àmbit laboral.

Durant aquesta legislatura he sigut mare d’una xiqueta que quasi té ja tres anys.

M’agradaria una Bétera més moderna, més integrada, amb més oportunitats,

Vull una Bétera Bonica, atractiva, que la gent li abellisca vindre, i que la gent se senta orgullosa,
Vull una albereda que siga l’orgull dels Beterenses,

Vull una ronda verda, que al mateix temps que descongestione trafique siga un lloc que convide a passejar, a l’esport i que connecte els nostres parcs,  on tinguem un lloc on alliberar-nos de tant asfalt.

Betera.com. Qui componen la candidatura, quins criteris s’han seguit per formar-la

E.M. El principal criteri és fer el que pensem, i com pensem que Bétera som tots, les nostres llistes hi ha gent d’urbanitzacions i del poble el 3 i el 4 són de torre en Conill i de Mas Camarerna,

Jose Antonio actualment està jubilat, encara que és una persona molt activa, fins ara ha treballat com a director financer de Siemens Espanya, així que som molt pròxims a empresaris i això és molt important per a generar desenvolupament

Sobretot hi ha molt de perfil tècnic com Natalia Gómez Ferrer, neta del pintor Francisco Lozano, Mario també arquitecte, Cristobal  enginyer de camins i economista  i  Ximo veí de Bétera de tota la vida, com Inés i Ximo que senten i volen el poble amb el sentiment que dóna haver viscut la infància ací.

Betera.com. Com està anant la campanya electoral? Quin tipus d’actes esteu portant terme?

E.M. Vam fer l’acte de presentació el passat dissabte, i comptarem amb la presència de Maria Muñoz. Tenim una web de la candidatura on la gent pot posar-se en contacte amb nosaltres a través del formulari www.vamosbetera.es, eixim a carpes per a explicar el nostre projecte i ens reunim amb associacions per a escoltar les seues propostes.

Betera.com. Parlem de possibles resultats electorals, quines expectatives teniu, què us transmet la gent del carrer? Sou optimistes?

E.M. Tenim bones sensacions, però ja queda poc per a saber  que lloc volen els veïns  que  ocupem.

Betera.com. Creieu que a Bétera us poden restar vots noves candidatures com Vox, en aquelles persones que buscaven una alternativa al PP i tenen unes idees més afins al nou partit citat?

E.M. Qualsevol nova Candidatura pot restar, però no solament Vox, a Vox  no els conec en l’àmbit municipal, si vaig coincidir amb alguns en les anteriors eleccions, i espere que la crispació del congrés no es trasllade al municipi.

Betera.com. Estaríeu disposats a fer un pacte de dretes per poder governar? Quines serien les vostres condicions?

E.M. La nostra prioritat és el municipi. Ja he explicat que considerem urgent millorar, comunicacions, integrar municipi, ronda verda, coworking … entre altres coses  i pactaríem amb qui ens facilite aconseguir-ho.

Betera.com. Descarteu un pacte amb algun determinat partit?, o esteu oberts a qualsevol proposta que siga viable?

E.M. És cert que el partit ens marca una línia roja amb Compromis, per ser un partit nacionalista, per la resta no tenim cap altra limitació, estem en política municipal.

I la nostra prioritat serà complir els canvis que volem per a Bétera, i aquest serà l’objectiu dels pactes, parlarem amb tots això segur.

Betera.com. De governar, què és el primer que faríeu o canviaríeu?

E.M. 1) el primer aconseguir un Ajuntament més eficient, l’ajuntament ha de ser capaç de donar resposta àgil concorde als actuals temps, millorar el servei de neteja, i resoldre el problema de l’aigua.

2) marcar les directrius del pla General estructural que ens condicionarà que és el que es podrà fer o no en el nostre municipi, ací farem els primers passos per a aconseguir una  ronda verda, i promourem concurs idees entre professionals del disseny urbà perquè donen solució tenint en compte els usos als quals es destina albereda.

Desembossar PAIS paralitzats.

Construir carretera que unisca el centre urbà amb Mas Camarena.

3) treballarem per a  crear un coworking, volem a empresaris, emprenedors, i autònoms en un mateix espai, que genere sinergies entre ells, i  que evite que el talents es vaja, i alhora atraga talent.

Betera.com. Forma part del vostre programa les urbanitzacions de la localitat? Què proposeu per a aquests nuclis de població?

E.M. El primer millorar les comunicacions, i solucionar problemes amb les inundacions.

Desembossar els país paralitzats recolzant-nos en la nova LOTUP.

Qualsevol actuació a futur sempre serà pensant que Bétera Som tots, i això només pot fer-nos més forts.

 

Betera.com. Parlem del vostre programa electoral… Què proposeu per a Bétera en línies generals?

E.M.

 • Aigua: Solucionarem el problema de l’aigua a Bétera abordant-lo de manera integral per a tot el municipi mitjançant la creació de “Aigües Bétera”.
 • Urbanitzacions: Les urbanitzacions són part del nostre municipi. Vertebrarem amb vials adequats les urbanitzacions amb el nucli urbà, crearem una xarxa de transport públic i augmentarem els serveis municipals en aquestes.
  Realització de la carretera Mes Camarena. La connexió efectiva urbanitzacions – nucli urbà augmentarà la integració, la mobilitat i el comerç local. A més crearem un pla d’accessibilitat entre totes les urbanitzacions i el nucli urbà amb noves rutes per als vianants i ciclistes.
  Desembossar els PAIS paralitzats utilitzant els mecanismes que ens ofereix la *LOTUP. Aprofitarem la redacció del nou Pla General per a consensuar i marcar directrius i objectius ambiciosos però sostenibles.
 • Urbanisme:La descongestió de l’entrada de Sant Antoni, la carretera Mes Camarena-Bétera i una Ronda Verda són les nostres prioritats.
  Descongestionarem el trànsit rodat que circumda el nucli urbà creant una *circunvalaciónque distribuïsca el trànsit d’entrada des de Sant Antoni de Benaixeve. En paral·lel a aquesta via rodada apostarem per una ronda verda per als vianants i ciclista que enllaçarà els espais verds i equipaments existents en les vores del nucli urbà, facilitant el seu ús pels habitants de les urbanitzacions.
  Transformar el Junqueral en un espai per a gaudi veïnal dotant-lo d’enllumenat i de parcs infantils.
  Implantarem col·lectors d’aigües pluvials, així com altres elements de drenatge, en les zones inundables. El nostre municipi pateix grans problemes amb pluges fortes. Estem decidits a acabar amb aquesta situació.
  Millorarem els serveis de neteja municipals aumentant el nombre de contenidors de reciclatge i la freqüència de recollida de fems.
  Albereda:Volem convertir l’Albereda en un espai de referència municipal i en l’orgull de tots els Beterenses.
 • Economia:Incentivarem la creació  per a crear un entorn empresarial *coworkig que fomente l’emprenedoria i la creació d’ocupació.
 • Seguretat: Incorporarem drons a l’equipament de la nostra policia local per a la prevenció i control de la seguretat municipal en general i especialment com el suport als nostres agricultors per a evitar robatoris en els camps.
 • Sanitat: Negociarem amb la Conselleria de Sanitat la dotació de mitjans adequats per a ampliar la zona d’Urgències de l’ambulatori, així com per a habilitar algunes noves consultes en la planta segona de l’edifici.
 • Educació: Negociarem amb la Conselleria d’Educació la construcció de dos CEIP i un IES, així com l’habilitació de dos cursos de batxillerat en el col·legi del Carmen garantint l’ensenyament en els dos idiomes oficials de la Comunitat Valenciana.
 • Medi ambient: Posarem en marxa programes d’eficiència energètica en els edificis públics y sol·licitarem acollir-nos als fons FEDER per a canviar els 5000 punts de llum
  Actualitzarem el parc mòbil de l’Ajuntament amb vehicles elèctrics o híbrids.
  Instal·larem diversos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics tant en el nucli urbà com a les urbanitzacions.
 • Serveis Socials: Dissenyarem programes que afavorisquen un envelliment actiu i saludable mitjançant creació d’una aula de respir per a alleujar a famílies amb membres dependents de les obligacions diàries.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia