Aquest dilluns va tindre lloc a Bétera l’últim ple de la legislatura. Aquest, va ser convocat de manera extraordinària per a aprovar de manera definitiva el Pressupost General de 2019.

En primer lloc, es va votar la urgència de la convocatòria. Tant C’s com Mas Camarena-CUBE i el Partit Popular van considerar que no era necessari convocar un ple extraordinari per a aprovar el Pressupost General a causa de la proximitat de les eleccions municipals.

En aquest sentit, Salvador Beltrán (Mas Camarena-CUBE), va indicar que el seu vot seria contrari a la urgència ja que a una setmana de les votacions considaven que seria millor deixar-lo ajornat perquè l’aprove el nou executiu”. Per la seua banda, el regidor del PP, Manuel Pérez, també va referir-se a la presentació tardia d’aquests, ara que s’acaba la legislatura.

L’Alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany (Compromís) va explicar la necessitat d’aprovar els comptes per a garantir el funcionament de l’Ajuntament de Bétera, ja que l’activitat de l’ajuntament continua i sense aquest document aprovat, no es pot garantir la despesa ordinària i el pagament de les nòmines dels treballadors.

El regidor d’Hisenda, Enric Álvarez (Compromís), va explicar que no s’ha pogut acceptar cap de les al·legacions presentades pel PP ja que cap respon a supòsits que contempla la llei d’Hisendes Locals.

El regidor del PP, Manuel Pérez, va assumir que són les mateixes al·legacions que van presentar en 2018 i va acusar el govern de Compromís de gastar prop de 24.000 euros
en les costes d’un judici que ha guanyat el PP. La intervenció del regidor del PP va ser resposta pel regidor de Serveis Jurídics, Jose Rodado (Compromís), qui va comentar que la hipocresia del PP en les despeses en serveis jurídics és de jutjat de guàrdia o bé per desconeixement o bé per massa atreviment. En aquest sentit, va asegurar que durant aquesta legislatura no hi ha hagut cap procediment que haja costat 24.000 euros. Així mateix, va indicar que el PP durant els últims 8 anys de govern es va gastar 1.200.000 euros en serveis jurídics contractats a Garrigues, a 18.000 euros el procediment, mentre es retallaven els drets dels treballadors d’este ajuntament o la jornada laboral dels policies”. Així mateix, va afefir que s’ha passat de gastar-se quasi 300.000 euros a l’any a no arriba a 55.000 euros en serveis jurídics sense perdre qualitat.

Finalment, el Pressupost General de 2019 va ser aprovat de manera definitiva amb els vots a favor de Compromís, PSPV-PSOE, Assemblea Bétera Ciutadana i el regidor no adscrit Pedro Gallén.

Altres assumptes

D’añtra banda, el ple també va aprovar per unanimitat iniciar l’expedient per a la concessió de la Creu al mèrit policial amb distintiu blau a un oficial i tres agents de la Policia Local de l’Ajuntament de Bétera per l’èxit en un servei d’extrema dificultat en el qual van aconseguir salvar la vida d’un veí de Bétera que va patir un atac al cor gràcies a la utilització del desfibril·lador que portaven en el seu vehicle.

A continuació, adjuntem un vídeo resum de la sessió extraordinària:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia