El diari Betera.com va celebrar ahir dimarts el segon debat electoral municipal de la democràcia celebrat en Bétera. En l’acte van participar sis dels set candidats que es presenten a l’alcaldia de Bétera: Cristina Alemany (Compromís), Mª José Ballesteros (PSPV-PSOE), Augusto Sevilla (Unides Podem Esquerra Unida Bétera), Elia Verdevío (Partit Popular), Eva Martínez (Ciutadans Bétera), Carlos Abad (Mas Camarena-Torre en Conill).

El nostre diari va estar obert a tots i va convidar a les set candidatures que es presenten a Bétera per a les eleccions municipals del pròxim diumenge, 26 de maig, però Vox no va assistir a l’acte tot i que se li havia preparat el seu lloc per si de cas.

En aquesta segona edició, també va ser el periodista de Nàquera, Frederic Ibáñez, l’encarregat de moderar el debat. Friederic va obrir l’acte agraïnt, en nom de l’organització i els candidats participants, l’assistència de les veïnes i veïns. També va donar les gràcies per la confiança depositada en ell per tornar a moderar aquest debat, després de 4 anys. El moderador va explicar que “el dia 26 de maig el veïnat de Bétera estan convocats a triar 21 regidores i regidors per a configurar el consistori municipal”. En aquest sentit, va continuar indicant que “d’eixes 21 regidors i regidores que eixiran, les persones que estan en esta taula són les que més probabilitat tenen per a que siguen anomenades després alcaldessa o alcalde. Estes persones que estan en la taula són les representants de les sis candidatures, hi han set que se presenten a estes eleccions però hi ha una, que és Vox, que acaba d’excusar fa uns minuts que per motius aliens a la seua voluntat diuen que no poden participar en este debat”. D’aquesta manera, Friederic Ibáñez va comentar que així es privava de debatir “els projectes i programa amb la resta de les candidates i candidats que hi han ací i a la vegada es priven a vostés de que coneguen al candidat que pot estar en l’Ajuntament també, a partir del dia 26”. Seguidament, el moderador va començar a presentar a les candidates i candidats presents: Eva, Carlos, Cristina, Elia, MªJosé i Augusto. El moderador va fer una xicoteta observació, remarcant que en aquestes eleccions es presenten quatre candidate front a 3 candidats. Doncs, cal recordar que en les anteriors eleccions sols es presentava 1 candidata.

Èxit d’assistència i de seguiment in streaming

El Saló de Plens del Castell es va omplir de veïns i veïnes de Bétera que no es volgueren perdre aquest esdeveniment en el qual molts van tenir l’oportunitat de veure i escoltar per primera vegada als candidats a l’alcaldia. Aquelles veïnes o veïns que no van poder assistir va poder seguir  el debat in streaming, per primera vegada. El Saló de Plens estava ple baix i dalt i, fins i tot, algunes persones van quedar-se a les portes de l’entrada al saló per escoltar-lo. Més de 300 persones el van veure in streaming, segons les estadístiques. A més, el debat està penjat sencer al youtube i ja té més de 420 reproduccions. Qui desitge veure’l sencer pot fer-ho en el següent enllaç: Vídeo Complet del II Debat Electoral de Bétera.

En primer lloc, Cada candidat va fer una exposició de 2 minuts del seu programa.

En primer lloc, Elia Verdevío (PP) va llançar la pregunta següent: “Per què si tenim 20 mil·lions d’euros més, no hem pugt millor el que tots els veïns diuen pel carrer com que baixem els impostos, que millorem les connexions del transport públic, millorem l’asfaltat dels carrers i dels nostres camins rurals, que millorem la neteja i augmentem els contenidors o que solucionem el problema de l’aigua?

D’altra banda, Augusto Sevilla (Unides Podem Esquerra Unida Bétera) va remarcar que durant aquesta legislatura han governat en coalició amb un únic objectiu “governar per i para les persones de Bétera” . Així mateix, va parlar de toa la gestió realitzada.

Cristina Alemany (Compromís), ve recalcar totes les millores fetes durant aquests quatre anys. Així mateix, va indicar que per a la pròxima legislatura, Compromís aposta pel “reforçament i consolidació de les polítiques

socials  i àrees com esports, cultura o drets socials. També ficarem el focus en el departament econòmic per seguir en la mateixa bona línia que en aquesta legislatura”. Altre element que va destacar va ser la sostenibilitat.

Eva Martínez (Cs Bétera) va indicar que Ciutadans proposa, entre d’altres “una Bétera bonica, vertebrada i que convide a passejar i anar per ella”.

Carlos Abad (Mas Camarena-Torre En Conill), va explicar que defendrà els interessos de les Associacions de Mas Camarena-Torre en Conill, sense voler dir que no vetlen pels interessos de les altres urbanitzacions. “Anem en coalició perquè les dues urbanitzacions estan junten i tenen les mateixes necessitats”.

Finalment, Mª José Ballesteros va exposar totes les preocupacions del PSPV-PSOE, vetlant pels interessos de tots, tant dels veïns del poble com de les urbanitzacions, així com de la joventut i els majors i els agricultors.

El debat va estar dividit en tres blocs. El primer bloc va estar diferenciat en quatre parts, englobades per temes: A) Promoció Econòmica, B) Drets Socials, Participació i Drets Ciutadania, C) Urbanisme, Infraestructures i Aigua, D) Cultura i esports.

En el Bloc 2 hi va haver una exposició dels candidats d’1 minut per cada candidat, així com un debat obert de 21 minuts en total. El bloc 3 va estar reservat per a les preguntes del públic assistent. Després va ser el moment del  minut d’or, on els candidats realitzaren la seua petició de vot.

El debat dividit i separat per blocs el publicarem en breu, perquè cadascun puga veure la part que desitge.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia