Seguim amb les nostres entrevistes a candidats a l’alcaldia de Bétera en les pròximes eleccions del diumenge 26 de maig. A tres dies d’aquestes, parlem amb Augusto Sevilla. Augusto és el número 1 de la llista de Unides Podem Esquerra Unida Bétera. Durant la present legislatura ha sigut el regidor de Comerç, Mercat, Indústria, Consum, Ocupació i ha estat al càrrec de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL). En aquestes eleccions, el seu partit (Podemos) es presenta en coalició amb Esquerra Unida. A continuació, parlem amb ell.

Betera.com. Primer m’agradaria que, com a concejal durant aquests quatre anys de legislatura, pogueres  fer un balanç dels quatre anys de govern de Compromís en coalició amb PSPV-PSOE i ABEC,
A.S. Han sigut quatre anys de treball per i per als veïns de Bétera. La veritat que sobretot els dos primers anys van ser de molta gestió interna per a regular serveis i posar ordre en molts apartats d’aquest ajuntament. Potser això ens haja fet no arribar a poder realitzar tot allò que ens haguera agradat durant aquesta legislatura. Però estem contents amb el treball que hem fet, vam recollir un ajuntament endeutat i el deixem més que sanejat i amb un important superàvit. El canvi i transformació que ha patit Bétera en aquests quatre anys és més que notable. Els tres partits ens hem entés a la perfecció sempre amb un debat enriquidor i plural amb diferents punts de vista i consens final. Aquesta pluralitat ha repercutit molt positivament sobre el nostre municipi i la seua veïnes/us.

Betera.com. Com ha sigut per a tu la labor o mesura més complicada?
A.S. Crec que el més complicat han sigut els dos primers anys de treball de dur treball de gestió interna que ens permetera dur a terme la nostra polítiques fetes per i per a les
persones.

Betera.com Quals han sigut els fets o assoliments que destacaries del teu departament durant aquests anys?
A.S. Crec que aconseguir posar en marxa 27 programes sobre ocupació, ja que l’ajuntament no té competències sobre ocupació i hem de realitzar els nostres programes a través de subvencions de SERVEF i de la Diputació. Moltes d’aquestes subvencions per a aquests programes i tallers d’ocupació són per concurrència competitiva, és a dir, la Conselleria
assigna uns diners per a aquests programes d’ocupació i els ajuntaments optem a elles a través d’un concurs on se’ns baremen els mèrits sobre la base d’uns ítems. Amb el treball
que hem realitzat hem aconseguit ser l’ajuntament de la comarca que més tallers dels diferents programes d’ocupació ha posat en marxa aquests 4 anys.

Betera.com. Quals són els assumptes que consideres que s’han quedat pendents del teu departament i que, si tornares a formar part del pròxim equip de govern, voldries resoldre? 
A.S.

  1. M’hauria agradat deixar finalitzada la millora que en breu es posarà en marxa. Es tracta la del Polígon Industrial d´Horta Vella, millora de vials, enllumenat, senyalització, comunicació etc..
    També està pendent la construcció d’una passarel·la que facilite l’accés per als vianants des de l’estació de metro d´Horta vella al polígon industrial. Tot això amb la subvenció de 800.000 euros rebuda d’IVACE.
  2. La posada en marxa d’un mercat de proximitat amb productes ecològics i artesanals, el qual tenim iniciat però ens falta concloure el treball per al seu inici.
  3. Un edifici municipal destinat a l’ocupació i la formació que ens permetria tindre anualment 90 alumnes anuals en tallers d’ocupació, aquests alumnes alhora que es formen reben un salari.

Betera.com. Sabem que no sempre és fàcil treballar en coalició. Com valores el treball realitzat per l’equip de govern actual del qual formes part?

A.S. Com ja he comentat anteriorment s’ha fet un gran treball i en equip, que és una cosa molt important. Com ja vaig dir en un debat de l’estat del municipi, la paraula equipe és el reflex del govern de l’Ajuntament de Bétera. Em sent orgullós dels meus companys de govern aquests 4 anys i els felicite pel treball realitzat.

Betera.com. Per als qui no et coneixen… Qui és Augusto Sevilla?  que es dedica, a més d’haver sigut regidor durant aquests quatre anys? 

A.S. Em definiria com una persona familiar, als quals els dec moltes hores que els he robat per la meua condició de regidor i els agraïsc la paciència que tenen amb mi. M’agrada molt l’esport sobretot *Basket el qual vaig practicar durant uns 12 anys i el ciclisme encara que fa 4 anys que tinc la bicicleta de carretera i de bicicleta de muntanya *cuatros anys penjades.
Treball des de fa alguna cosa mes de 20 anys com a gestor comercial primer en el sector *sidero-metal·lúrgic i posteriorment en el de subministraments per a la indústria, sectors en el qual sigut
durant 8 anys representant legal dels treballadors, sempre he volgut lluitar pels drets laborals ja que pense que uns salaris i drets dignes dels treballadors
creen un societat mes justes i amb menys diferències de classes. Posteriorment, vaig fer el salt a la política cansat dels abusos i retallades de drets duts a terme contra les majoria de la població del nostre país.

Betera.com. Parlant ja de cara a les eleccions. Enguany, es presenteu en coalició com Unides Podemos- Esquerra Unida Bétera. Per què aquesta decisió i què creus que són els beneficis de presentar-se en coalició?
A.S. Crec que històricament un dels problemes de l’esquerra ha sigut la fragmentació. Hem tingut partits amb programes pràcticament idèntics i que concorrien a les eleccions per separat. Des de Podemos sempre hem apostat per sumar no solament partits sinó persones amb ganes de participar i de canviar les polítiques realitzades en aquest país els últims 40 anys i que només han beneficiat una minoria. Això es pot veure en les nostres llistes on comptem amb 7 independents. No ens plantegem si té o no beneficis com dic. Intentem aconseguir sumar el major nombre de persones i partit per a un projecte comú en la millora de la qualitat de vida dels veïns de Bétera.

Betera.com. Qui són els que componen la candidatura, quins criteris s’han seguit per a formar-la?
A.S. La candidatura està composta per membres de Podemos, els quals ens vam sotmetre a una primàries en el municipi, militants d’esquerra unida de Bétera i independents que han sumat i aportat treball al nostre programa electoral.

Betera.com. Com està anant la campanya electoral? Quin tipus d’actes esteu portant terme?
A.S. Degut al fet que no demanem diners als bancs, fem una campanya electoral austera, a peu de carrer i escoltant les propostes dels veïns i veïnes de Bétera.

Betera.com. Parlant de possibles resultats electorals… Quines expectatives teniu, què us transmet la gent del carrer? Sou optimistes?
A.S. La veritat és que la gent és increïble ens animen i generen il·lusió. Optimistes? Per descomptat, el nostre objectiu és formar part del govern de canvi i progrés que va començar a Bétera fa quatre anys.

Betera.com. Estaríeu disposats de nou a fer un pacte d’esquerres per a poder governar? Quines serien les vostres condicions?
A.S. Com ja he dit, formaríem un govern que continue en la mateixa línia que l’actual governant per i per a les persones sobre tots per a les famílies mes necessitades, fent
polítiques socials. Podeu preguntar als qui ja han governat amb nosaltres, nosaltres no arribem amb la llista de condicions feta, no pactem regidories aconseguim acords
globals de progrés en benefici dels veïns del nostre municipi

Betera.com Descarteu un pacte amb algun determinat partit o esteu oberts a qualsevol proposta que siga viable?
A.S. Evidentment, és pràcticament impossible que arribem acords que durant anys han realitzat polítiques en perjudici de la majoria mes desfavorida, que arribem acords amb partits que proposen polítiques neoliberals i totalment impossible amb partits que volen fer-nos retrocedir a 1940 amb l’eliminació de drets, que ataca frontalment amb les seues propostes als avanços aconseguits per les dones en matèria de feminisme en els últims anys o que va contra la nostra constitució ja que pretén suprimir les autonomies un dels grans avanços de la nostra democràcia.

Betera.com Parlem del vostre programa electoral… Què proposeu per a Bétera en línies generals?
A.S. Més que parlar-te de totes les propostes, potser comentaria quals ens diferencien de la resta de grups municipals.

1. Proposem un nou model d’ordenació territorial, respectuosa amb el medi ambient i que milloraria la qualitat de vida de les persones. La infraestructura verda que proposem estaria composta:

  • Primer, per tots aquells llocs que alberguen interés des del punt de vista ecològic.
  • Segon, per aquells espais on existeix algun element del patrimoni històric cultural.
  • Tercer, interconnectar aquests espais entre si, i al seu torn amb el nucli urbà i urbanitzacions. Això crearia una xarxa verda que comunicaria tot el municipi.
  • Quart, desenvolupar està infraestructura en els municipi limítrof creant un vertader entramat verd que permetria la connectivitat ecològica i territorial.

2. Som l’únic partit que en el seu programa té una proposta sobre benestar animal, amb la creació d’una regidoria de benestar animal amb contingut i declarant *Betera com a municipi lliure de maltractament animal.
3. Proposem un edifici exclusiu per a la formació i ocupació, això facilitaria la posada en marxa de mes programes d’ocupació i es podrien arribar a crear 700 llocs de treball en
una legislatura. Aquest edifici tindria també un espais perquè els emprenedors de Bétera que no disposen de recursos puguen iniciar la seua activitat com a autònoms o com a empreses..

Betera.com. De governar, que és el primer que faríeu?
A.S. Realitzar tot allò que no ens ha donat temps en està legislatura i per descomptat acabar el treball realitzat l’equip de govern del qual hem format part sobre la problemàtica de l’aigua.

Betera.com Forma part del vostre programa les urbanitzacions de la localitat? Què proposeu per a aquests nuclis de població?
A.S. És una part molt important del nostre programa sobretot aquelles xicotetes urbanitzacions que han sigut la mes perjudicades amb el desordenat creixement urbanístic i
que en l’actualitat manquen dels serveis bàsics. Cal aplicar fórmules perquè els veïns d’aquestes urbanitzacions tinguen aquests serveis amb el menor cost possible per a ells.

La millora de les comunicacions d’aquestes urbanitzacions amb el nucli urbà i al seu torn entre elles seria una realitat amb la infraestructura verda que proposem.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia