L’associació de Veïns de Mas Camarena rebrà 95.200 € de l’Ajuntament. Així ho disposa la sentència del Jutjat Contenciós núm. 9 de València, sentència dictada el 20 de maig. Amb aquesta sentència conclou el litigi de la recollida de fem de la urbanització de l’any 2017.

Per la seua part l’Ajuntament de Bétera ha mantingut que en Mas Camarena històricament no s’ha prestat el servei de recollida de residus sòlids urbans per decisió i conveniència dels mateixos veïns, que han preferit un servei de recollida “porta a porta” i no en contenidors, com es presta en la resta del municipi, per la qual cosa serien els veïns els que haurien de suportar el cost d’aquest servei especial de recollida de residus sòlids urbans.

Cal recordar que el contracte subscrit entre l’Ajuntament i l’Empresa gestora del servei el 9 d’abril de 2014, aprovat en ple excloïa la prestació del servei públic municipal a la urbanització Mas CamarenaVeure el contracte ací: contracte.

Aquesta exclusió que forma part del contracte, va ser aprovada pels Partits Popular, Upib i Mas Camarena.

En aquesta legislatura han sigut diverses les peticions realitzades pel Partit Mes Camarena perquè siga reintegrat als veïns el cost de la recollida de l’any 2017.

L’ampliació del servei a 7 dies a la setmana, es va aprovar pel ple del mes de novembre de 2018.  Veure vídeo del ple.

Al mateix temps els partit Mas Camarena-Cube, van presentar en repetides ocasions mocions perquè es reconeguera que l’Ajuntament havia de fer-se càrrec del cost que paguen els veïns.


Després d’un llarg any de litigi de la AAVV Camarena i el partit Mas Camarena, aquests han aconseguit obtindre sentència condemnatòria a l’Ajuntament, qui a més haurà de fer-se càrrec de les costes processals, la qual cosa sens dubte els animarà a presentar una altra demanda per la quota del Emsi.


Consultat per aquest digital, l’Ajuntament, ha informat que:

– L’Ajuntament de Bétera respectarà la sentència i es complirà com es compleixen totes. 

– Cal aclarir que és l’actual equip de govern el que ha posat solució al problema de recollida de fem que es venia arrossegant des de fa més de 20 anys. 

Mas Camarena va votar a favor que se’ls excloguera del servei de recollida de fem juntament amb la resta de la localitat l’any 2014. Porten des de eixe moment pagant-la fins que el govern de Compromís ha aconseguit posar una solució. 

– Des de l’1 de gener de 2018 el servei de recollida de residus contractat pel consistori recull també el fem a la urbanització Mas Camarena

– En sols un any (el 2017) l’Ajuntament hagué de modificar l’ordenança de fem per poder acceptar la replegada especial de fem de Mas Camarena. Hagué de calcular el cost de la seua recollida amb fòrmules i xifres complicades. I hagué de negociar en els sectors i l’associació de propietaris que finalment acceptaren de bon grat els nostres càlculs.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia