Bétera s’ha adherit a la campanya de vigilància de distraccions al volant que la Direcció General de Trànsit desenvolupa fins hui divendres, 24 de maig, a la província de València.

A la província, la conducció distreta és la primera causa d’accidentalitat, amb un 48%, per davant de la velocitat inadequada, amb el 20%, o l’alcohol i les drogues, que apareixen en un 10% dels sinistres.

L’ús del telèfon mòbil, segons diversos estudis, és un factor que multiplica per tres el risc de patir un accident. Mentre es parla i condueix, es perd la capacitat de mantindre una velocitat constant, de guardar la distància de seguretat suficient amb el vehicle que circula davant i el temps de reacció augmenta considerablement: entre mitjà a dos segons, segons els reflexos de cada conductor. A més a més, hi ha altre tipus de distraccions habituals a més de l’ús del telèfon mòbil com encendre un cigarret o ajustar la ràdio o el reproductor de CD mentre es condueix, suposa apartar la vista de la carretera durant un temps, període en el qual el vehicle circula sense control i poden sorgir circumstàncies que provoquen un greu accident.

Segons els estudis, l’ús del mòbil pot tindre aquestes conseqüències:
– Telefonar mentre es condueix triplica el risc d’accident.
– Enviar un missatge multiplica fins per 23 aquest mateix perill.
– Marcar un número en el mòbil a una velocitat de 120 km/h suposa recórrer “a cegues” una distància de 429 metres (equivalent a uns 4 camps de futbol).
– El risc pot ser equiparable a la conducció amb excés d’alcohol.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia