L’Ajuntament de Bétera governat per Compromís ha posat durant esta legislatura solució als problemes en la recollida del fem dels veïns de Mas Camarena, un problema que es veia
arrossegant des de fa més de dues dècades i que, encara que no era fàcil de resoldre, s’ha aconseguit. Des de fa més de 30 anys els veïns portaven pagant-se la recollida dels residus ells mateixos. En 2014, durant el govern del PP, el mateix partit Mas Camarena, va votar a favor d’excloure la recollida de fem de la urbanització del servei general del recollida juntament amb la resta del municipi, continuant així sense posar solució al problema i prolongant una situació injusta per als veïns que el govern liderat per Cristina Alemany es va proposar revertir fins que ho va aconseguir.

És per això que el servei de recollida de fems del municipi recull des del dia 1 de gener de 2018 els residus de la urbanització gràcies a mesos de negociacions amb els veïns, que no van ser fàcils de solucionar malgrat la voluntat política de fer-ho.
“En només un any (2017), l’Ajuntament de Bétera va haver de modificar l’ordenança que permetera una recollida especial del fem en Mas Camarena. Diem especial, perquè els veïns van
sol·licitar una recollida quasi porta a porta i això no podia ser. Després de calcular el cost de la recollida amb fórmules i xifres complicades, finalment es va aconseguir arribar a un acord”,
apunta el regidor de Medi Ambient, Joano Baudés.

L’acord aconseguit amb els veïns va ser que l’Ajuntament de Bétera assumira el cost de recollir el fem fins a l’entrada de cada sector i els propis veïns es pagarien el cost de l’entrada dels operaris a cadascun dels sectors. D’esta manera van passar de pagar més de 100.000 euros a no arriba a 10.000 euros anuals.

A pesar que les complicades negociacions es van dur a terme durant l’any 2017 i el servei de recollida no es puc fer efectiu fins a l’1 de gener de 2018, l’associació de veïns va demandar a l’Ajuntament de Bétera per no haver fet efectiva la recollida durant 2017. Una demanda que ha sigut favorable a l’associació i que el consistori complirà, ja que per a l’actual equip de govern, l’objectiu és continuar treballant per a solucionar els problemes de tots els veïns, i este és un dels grans als quals s’ha aconseguit posar solució.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia