Hui divendres és l’últim dia de campanya electoral. Demà toca jornada de reflexió i el diumenge serà quan els veïns i veïnes de Bétera elegisquen la seua alcaldessa o alcalde per als pròxims quatre anys. Cristina Alemany (Compromís) ha sigut l’alcaldessa de Bétera durant aquesta legislatura, governant en coalició amb PSPV-PSOE i ABEC. A continuació, ens conta com han sigut aquests anys i les propostes electorals del seu partit.

Betera.com. Cristina, fent un balanç ràpid d’aquests quatre anys de govern, quina avaluació faries d’ells?

C.A. Destacaré només alguns aspectes, pense que són els més rellevants. Econòmicament, Bétera estava en números rojos. L’àrea de Serveis Socials no era una prioritat. El model urbanístic pel que s’havia apostat anteriorment, només havia creat que problemes. I la cultura i l’esport, tampoc estaven entre les preferències.

Betera.com. Quina ha sigut la mesura més difícil de prendre com a alcaldessa o el moment més crític per a tu?

C.A. Governar i, sobretot, governar en minoria.

Betera.com. Quines han sigut les fites o assoliments que destacaries del teu equip de govern durant aquests 4 anys?

C.A. La millora dels espais públics on la gent pot relacionar-se amb altres persones, com els parcs infantils i les instal·lacions esportives i culturals. L’aposta per la formació, tant educativa (Unisocietat, Escola Oficial d’Idiomes, Escola Adults …) com ocupacional (Et Formem, EMPUJU, EMCUJU, T’Avalem Jove, T’Avalem Experiència). El control de la despesa, en l’àrea econòmica i també en contractació i serveis jurídics.

També, la posada en valor del patrimoni material i de la cultura, amb el treball conjunt de les regidories de Cultura i Patrimoni i Turisme. O la normalització de l’àrea de Drets Socials entre els veïns.

Betera.com. L’aigua, la recollida del fem o les necessitats de les urbanitzacions són temes que sembla que continuen estant en boca dels ciutadans i també de l’oposició… Què opines al respecte?

C.A. Cada urbanització té una problemàtica diferent. Tenim 24 unitats d’execució que no tenen els serveis bàsics, com clavegueram, llum, voreres, asfaltat…La prioritat és solucionar el tema del clavegueram, és una qüestió mediambiental.

S’ha incidit en el problema de les inundacions tant a Torre en Conil i Mas Camarena, bé amb col·lectors bé amb pous de tronades. Encara queda per fer, ara bé, el que no es pot negar és que s’han fet intervencions que han pal·liat en bona mesura la qüestió. O la recollida de fem de Mas Camarena, assumida en 2018 per l’Ajuntament.

Betera.com. Quins són els assumptes que consideres que s’han quedat pendents i que, si torneu a governar, voldríeu resoldre?

C.A. M’agradaria veure inciar les obres de la Variant Nord, comencen entre octubre i novembre, estaria bé veure-les com a Alcaldessa una altra vegada. I també l’inici de les obres i les millores als centre educatius del Pla Edificant.

Acostar la cultura i l’esport a altres parts del terme. Clar, això aniria unit a l’ampliació d’instal·lacions i una millor connexió de transport públic, entre el nucli urbà i les urbanitzacions.

També, posar en marxa els diferents Consells de Participació.

Betera.com. Pensem que gestionar un Ajuntament no és una tasca fàcil i, més, treballant en coalició on cada partit té les seues premisses inicials i s’ha d’intentar arribar a un consens perquè tots estiguen d’acord amb les mesures a prendre. Com valores el treball realitzat pel teu equip de govern actual?
C.A. Has definit a la perfecció el que és governar en coalició: consens. I recorda, que a més de ser un govern de coalició, hem estat en minoria. En este cas, el consens s’ha hagut d’ampliar a l’oposició. Amb pactes puntuals, com és obvi en un govern sense la majoria.

Betera.com. Com a pregunta simpàtica, ens agradaria fer-te la següent. Sabem que vens del Món de la docència… Amb qui és més difícil lidiar en algunes ocasions, amb els alumnes o amb els polítics?

C.A. Hahahahahha…no sabria què dir-te!

Betera.com. Parlant ja de la present campanya. Com veus la campanya electoral?

C.A. Crec que el debat que organitzàreu des de Betera.com fou molt positiu. Vingué molta gent al Saló de Plens. És un bon exercici de democràcia, tot i que no assistiren tots els candidats, estigué molt bé.

Venim d’un altre període electoral fa un mes, però traus forces d’on siga, les eleccions municipals es viuen amb intensitat per part de totes les candidatures. Fas pinya amb el col·lectiu, passes moltes hores junts. És molt de treball, però compensa.

Betera.com. Quines duus en el teu programa electoral per als pròxims anys, les quals destacaries?

C.A. Es tracta de propostes que s’han inciat en esta legislatura i cal que es done continuïtat i, també, impulsar d’altres. Haver governat fa que les propostes electorals siguen més realistes.  

Betera.com. Quan vas pel carrer aquests dies, quines són les preocupacions generals que més et transmet la població?

C.A. La major part dels veïns tenen ganes que aplegue el diumenge, perquè no veuen clar quin serà el resultat.

Betera.com. Com creus que la gent respondrà el pròxim 26 de maig?

C.A. Jo crec que els veïns són conscients que des de 2015 el poble ha patit canvis, en positiu. I tant que cal millorar coses, moltes, seria mentir si diguera el contrari. Però pense que la gent ens donarà l’oportunitat i repetirem.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia