La presidenta d’EDEM Escola d’Empresaris, padrina de la 13a Promoció de Batxillerat de Mas Camarena, insta als joves a alimentar les seues ganes d’aprendre en un entorn canviant.

El Complex Educatiu Mes Camarena ha celebrat el seu acte de graduació de la 13a Promoció de Batxillerat, una de les més especials dels últims anys per dues raons: en primer lloc, perquè la majoria dels seus alumnes ho han sigut des d’Educació Infantil, creant-se un gran vincle afectiu entre direcció, professors i  alumnes; i, en segon lloc, perquè donen pas a la tercera promoció de Batxillerat Internacional. En aquesta tretzena promoció, molt heterogènia, els alumnes abasten moltes disciplines acadèmiques i destaquen per les seues qualitats emprenedores, creatives i solidàries.

El lloc triat per a l’acte de graduació han sigut les recentment inaugurades instal·lacions de Mas Camarena *Students’ *Resort, lloc al qual han assistit l’equip directiu, el professorat, els familiars i els protagonistes de la vetlada: els alumnes de Mas Camarena. L’acte va estar presidit per la seua directora, Maite Marín, pel fundador de Col·legis Segle XXI, José Luis Marín, i, com a padrina de promoció, per la reconeguda empresària valenciana i presidenta de *EDEM Escola d’Empresaris, Hortensia Roig.

L’elecció de la padrina de promoció es va meditar molt. Es buscava un perfil de persona que sabera transmetre als alumnes els valors de la cultura de l’esforç, la constància i el fer el que t’agrada amb vocació, a més del valor d’emprendre i de poder crear el teu propi camí, alguna cosa que Hortensia Roig compleix amb escreix i va saber transmetre als alumnes.

En la seua carrera professional ha destacat per la seua versatilitat en el món professional: llicenciada en Dret, amb especialitat en empresa i Premi Extraordinari Fi de Carrera, va ser coordinadora de botigues en *Mercadona, la seua empresa familiar i advocada del departament jurídic d’aquesta companyia, entre altres càrrecs, i en l’actualitat és presidenta de *EDEM Escola d’Empresaris, la missió dels quals és la formació d’empresaris, directius i emprenedors.

“És tot un orgull comptar en la nostra graduació amb una dona valenciana, emprenedora, empresària i internacional, un perfil que encaixa perfectament amb els objectius i valors que projectem en els alumnes Mes Camarena”, ha declarat la directora del centre, Maite Marín.

Per part seua, Hortensia Roig ha manifestat: “És un honor el que el centre Mes Camarena haja pensat en mi per al seu acte de graduació com a padrina. Amb les meues paraules, només he tractat de transmetre l’energia que necessitaran els alumnes per a escometre totes les coses meravelloses que els té preparada la vida. Són moments incerts i canviants però hi ha tres coses que els acompanyaran durant el seu camí: els valors, la resiliència i l’autoestima. Ningú ho pot saber tot sobre tot”. Per això, ha instat als estudiants a demanar ajuda als seus referents perquè, segons ha mantingut, “tots som eterns aprenents”, la qual cosa els anglosaxons denominen “*long *life *learner”.

La graduació Mes Camarena va començar amb les fotos oficials als alumnes que es graduaven enguany, 92 alumnes en total. Després de la sessió fotogràfica i la gran foto de família al costat de la padrina de promoció s’ha donat pas a l’acte més solemne: el de lliurament de diplomes. És ací on s’ha fet lliurament de cinc Matrícules d’Honor, que enguany s’han atorgat a Amparo Calabuig, Roberto Martí, Ana Climent, Jorge Moreno i Guillermo *Quero, la qual cosa fa veure l’excel·lent promoció amb la qual es compta enguany. Uns alumnes amb una trajectòria acadèmica sublim.

La directora, Dª Maite Marín, ha recordat que és imprescindible mantindre dia a dia la cultura de l’esforç per a afrontar tots els desafiaments d’aquesta nova etapa. “Estar sempre disposats a donar el millor d’un mateix, servirà per a ser millors persones i professionals”.

Els camins que emprendran els alumnes de Mas Camarena són variats: part dels graduats dirigeix el seu rumb a universitats internacionals, encara que la majoria realitzarà els seus graus en universitats espanyoles cursant estudis de medicina, enginyeries o arts escèniques, entre altres branques.

Dª. Maite Marín ha afirmat: “M’acomiade amb molta nostàlgia d’aquesta gran promoció d’alumnes de Batxillerat, però sobretot amb orgull i convicció que triomfareu i transformareu el món”.

A manera de la seua última classe magistral, han tingut l’honor d’acomiadar-se dels alumnes de Batxillerat Alejandro Pla, professor de Filosofia i *Mariam *Bournigal, professora de Matemàtiques, En el cas de Batxillerat Internacional, les paraules han arribat de la seua la coordinadora, *Louise *Grint. Les intervencions han estat carregades de detalls i picades d’ullet cap als alumnes, aconseguint que molts d’ells s’hagen emocionat, sobretot quan se’ls ha qualificat com “la millor promoció de Batxillerat que ha passat pel col·legi”.

En representació de tota la promoció de Batxiller diversos alumnes han pujat a l’escenari per a realitzar el seu discurs. Ells han tendit paraules per a tots, amb records, anècdotes i agraïments per als seus professors. Unes intervencions molt divertides i commovedores.

Per a finalitzar l’acte, com és ja tradició, van ballar el vals juntament amb la directora i el fundador, un dels moments que més va sorprendre els assistents. Una cerimònia plena d’emocions, records i agraïments. Tot per a donar per finalitzada l’etapa en el Col·legi a la 13a Promoció de Batxillerat del Complex Educatiu Mes Camarena.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia