Els vots emesos ahir en les eleccions a l’Alcaldia de Bétera, van donar com a guanyador a Compromís per Bétera, encara que donats els resultats de tots els partits serà un ardu treball.

COMPROMÍS PARTIT POPULAR CAMARENA-T. CONILL

PSPV-PSOE

CIUTADANS VOX
3.097 2.064 2.009 1.421 1.399 920
Regidors
6 4 4 3 3 1

 

Comparant els resultats obtinguts i comparant-los amb els de 2015, pot apreciar-se que els partits que han aconseguit major confiança de l’electorat són: Psoe +97, Ciutadans + 143 vots, Camarena Torre en Conill + 376 vots, Compromís +426 vots, per contra qui no ha mantingut la confiança dels votants és Partit popular amb 448 vots menys, Vox entra a l’Ajuntament per primera vegada amb 920 vots. D’altra banda, les dues forces que concorrien juntes (Unides Podem Esquerra Unida Bétera) han quedat fora del Consistori al no arribar al 5% de la Llei d’Hont amb 479 vots.Al no haver  aconseguit cap partit la majoria suficient (majoria absoluta amb 11 regidors) per a  governar en solitari, hauran d’arribar a acords que permeten elegir al nou alcaldessa/alcalde, tal com ha ocorregut en la legislatura de 2015-2019.

 

Aquests acords haurien d’aconseguir consensos a la vista dels seus programes electorals entre els partits de semblant ideologia i fins i tot amb la incorporació d’algun altre que permetera aconseguir el suport d’11 regidors que garantira la governabilitat de Bétera.

Dos blocs  podrien formar-se: el 1r per Compromís – Psoe (9 regidors) i el 2n per PP, Ciutadans i Vox (8 regidors) i una altra coalició de Partits Mes Camarena -Torre en Conill, partit que ja va formar part dels equips de govern en les legislatures 2011 amb el Partit Popular i 2015 amb Compromís, els qui al no aconseguir les seues pretensions en ambdós casos van abandonar els seus càrrecs en els equips de govern.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia