Els vots emesos ahir en les eleccions a l’Alcaldia de Bétera, van donar com a guanyador a Compromís per Bétera, encara que donats els resultats de tots els partits serà un ardu treball.

COMPROMÍS PARTIT POPULAR CAMARENA-T. CONILL

PSPV-PSOE

CIUTADANS VOX
3.097 2.064 2.009 1.421 1.399 920
Regidors
6 4 4 3 3 1

 

Comparant els resultats obtinguts i comparant-los amb els de 2015, pot apreciar-se que els partits que han aconseguit major confiança de l’electorat són: Psoe +97, Ciutadans + 143 vots, Camarena Torre en Conill + 376 vots, Compromís +426 vots, per contra qui no ha mantingut la confiança dels votants és Partit popular amb 448 vots menys, Vox entra a l’Ajuntament per primera vegada amb 920 vots. D’altra banda, les dues forces que concorrien juntes (Unides Podem Esquerra Unida Bétera) han quedat fora del Consistori al no arribar al 5% de la Llei d’Hont amb 479 vots.Al no haver  aconseguit cap partit la majoria suficient (majoria absoluta amb 11 regidors) per a  governar en solitari, hauran d’arribar a acords que permeten elegir al nou alcaldessa/alcalde, tal com ha ocorregut en la legislatura de 2015-2019.

 

Aquests acords haurien d’aconseguir consensos a la vista dels seus programes electorals entre els partits de semblant ideologia i fins i tot amb la incorporació d’algun altre que permetera aconseguir el suport d’11 regidors que garantira la governabilitat de Bétera.

Dos blocs  podrien formar-se: el 1r per Compromís – Psoe (9 regidors) i el 2n per PP, Ciutadans i Vox (8 regidors) i una altra coalició de Partits Mes Camarena -Torre en Conill, partit que ja va formar part dels equips de govern en les legislatures 2011 amb el Partit Popular i 2015 amb Compromís, els qui al no aconseguir les seues pretensions en ambdós casos van abandonar els seus càrrecs en els equips de govern.

 

Imprimir article

Comente esta notícia en el nostre fòrum polsant ací.