Divendres que ve, 31 de Maig, el Saló de Plens del Castell de Bétera acollirà l’última xarrada de la temporada d‘Asstec Bétera. El conferenciant serà Pedro Fresco i el títol de la seua xarrada “La transició energètica: Com serà l’energia del futur?”.

El món s’enfronta a un dels majors reptes de la seua història: realitzar una ràpida transició energètica dels combustibles fòssils a les energies renovables amb l’objectiu d’intentar evitar un canvi climàtic catastròfic. Per a això serà necessari transformar el sistema energètic quasi al complet, substituint unes fonts d’energia per unes altres i canviant completament el funcionament del sistema, que passarà a ser més descentralitzat i més interconnectat.

En aquesta conferència s’explica primerament els reptes de la transició energètica per a, posteriorment, conéixer totes les fonts d’energia que existeixen en l’actualitat, amb els seus avantatges i inconvenients. S’analitza la situació actual d’ús de l’energia en el món i quin ha de ser la seua evolució per a poder dur a terme la transició energètica. I finalment es plantegen els diferents problemes que enfronta aquesta transició: la necessitat de sistemes d’emmagatzematge d’energia, les dificultats per a electrificar el consum d’energia, com adaptar la demanda a les fonts d’energia que generen de forma intermitent i els mecanismes per a reduir la demanda energètica global.

Pedro *Fresco (València, 1981). És llicenciat en químiques per la Universitat de València. Professor col·laborador del màster en energies renovables de la Universitat Internacional de València (*VIU) i professional del sector energètic des de fa més d’una dècada. Autor del llibre “El futur de l’energia en 100 preguntes” (2018) publicat per l’editorial *owtilus. Analista habitual en la plataforma d’anàlisi política i social Agenda Pública, amb articles sobre la Transició energètica. Col·laborador com a expert energètic en diversos mitjans de comunicació.

La xarrada serà a les 19.15 hores.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia