El departament València-Hospital General ha organitzat un concurs de fotografia i dibuix contra la violència de gènere. La finalitat d’aquest concurs és donar la major visibilitat a la lluita contra la violència masclista, convidar a la població al fet que reflexione i donar a conéixer el suport que, des dels centres de salut, es pot oferir a les dones que el pateixen.

Tal com ha explicat Pilar Gil, responsable d’Igualtat del departament de salut, “la iniciativa d’aquest concurs ha partit de la Comissió de Violència de Gènere, des de la qual intentem ajudar i orientar en tot allò que derive en una millor actuació sanitària davant una dona que puga estar patint violència de gènere”.

Des d’aquesta comissió s’ha volgut buscar la participació dels professionals dels centres del departament i també dels pacients i familiars als quals atenen, “fins i tot ho hem fet extensiu a la població en general perquè participe qualsevol persona que vulga expressar el seu punt de vista contra aquesta xacra, encara que no siguen dels centres de salut del nostre departament”, ha afegit Gil.

Així, fins al dia 15 de juliol, qualsevol persona que vulga pot aportar un o diversos dibuixos o fotografies, en les quals no ha d’aparéixer ningú que es reconega clarament. Els treballs es poden presentar de manera presencial o digitalment.

La fotografia o dibuix guanyador serà el motiu del cartell que es dissenyarà per a la jornada del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, i tots els treballs presentats formaran part d’una exposició que es mostrarà primer en cada centre de salut del departament que l’autor haja indicat i el 25 de novembre a l’Hospital General de València.

El concurs està dirigit a la població en general, tant a professionals com a usuaris i usuàries dels centres de salut. Les bases completes es podran descarregar en el següent enllaç: Bases completes del concurs de dibuix i fotografia.

Com es pot entregar el cartell participant?

– Presencialment: s’entregaran en el mostrador del seu centre de salut perquè li assignen un número. Hauran d’estar imprés en paper i en el revers indicar les dades: títol, nom, cognoms, telèfon i email de la persona autora.

– Digitalment: enviat a viogen_hgv@gva.es, en format *JPG, al costat d’un *word on s’indiquen les dades esmentades i el centre de salut dels abans indicats on volen participar.

– El termini de presentació és fins al 15 de juliol.

– En les fotografies no ha d’aparéixer ningú que es reconega clarament.

– Els usuaris podran votar de forma anònima en els seus centres de salut.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia