Segur que hi ha mil maneres d’analitzar els resultats de les eleccions en Bétera; comencem fixant-nos en les dades que són objectius i tossuts.

Per nombre de vots la Coalició Mes Camarena-Torre en Conill se situa com a tercer partit, amb una separació de 52 vots amb el PP (pràcticament en empat tècnic com a segons), molts més que Ciutadans, que el PSOE i que Unides Podemos-EU.

La nostra Coalició en les urnes de Mas Camarena ha tret el 71,71% de suport dels vots emesos, i en Torre en Conill el 60,08%.

L’Alcalde més votat d’Espanya (el de Vigo) ha obtingut el 68%. El que significa que en Mas Camarena els veïns ens han recolzat més que a aquest super-alcalde. Són dades absolutes i demolidores. En termes col·loquials podríem dir “Hem arrasat“.

Per contra en el centre del poble hem obtingut una xifres molt baixes, hi ha col·legis en els quals hem tingut 0 vots.

Com diuen en la televisió: “Aquestes són les dades i de vostés és la valoració”.

Però objectivament a Bétera hi ha un seriós problema de polarització entre dues comunitats ambdues molt importants en número, i tots hem de treballar perquè aquestes tensions desapareguen.

Cada part implicada dirà que la culpa principal és de l’altre. Però és una dada objectiva la polarització i és més obvi encara que siga de qui siga la responsabilitat: ……..

Des que l’executiu municipal va iniciar la legislatura fins al final d’ella, el problema ha crescut i moltíssim, per tant ha quedat demostrat que la seua manera de fer política no és el camí que el solucionarà

La veritat, objectiva i irrefutable és que la política desplegada els últims anys no ha tingut èxit i és un camí sense eixida que només ens porta a ser el poble més polaritzat de la província.

Pregue a tots els veïns, hagen votat a qui siga, que pensen si el camí és l’enfrontament o el canvi de polítiques i intentar altres vies de comprensió mútua.

Si es produeix aquest desitjat canvi, sempre ens trobaran parlant i consensuant, sempre pel diàleg la distensió i les bones relacions.

Salvador Beltrán

Portaveu Coalició Mes Camarena-Torre en Conill.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia