José Ramón Romero, natural de Bétera, s’ha proposat un objectiu: córrer una marató solidària des de Puçol fins a Lisboa per una causa solidària. I és que, després d’estudiar la GR-10 i descobrir que es tracta de una antiga ruta de transhumància, recorrerà aquesta per a ajudar a Noelia Camarillas. Aquesta jove de 17 anys, també de Bétera, pateix una malaltia estranya coneguda com la síndrome de Sanfilippo.

Des de Puçol fins a Lisboa hi ha 1.600 quilòmetres amb 30.000 metres de desnivell positiu acumulat. La mitjana és de 56 quilòmetres diaris, segons indica José Ramón. Aquest apassionat de la montaña ha dissenyat el repte al cap, el qual consisteix a  anar des del Mediterrani fins a l’Atlàntic corrent per la muntanya, en 30 dies.

Sota el nom de “1.600 quilòmetres per Noelia”, aquest repte donarà el seu tret d’eixida el pròxim 17 de setembre.

La idea és trobar cinc patrocinadors que, si el completa, donen un euro per quilòmetre. De moment, ja té el suport de *Fitbit, l’empresa de rellotges esportius per a la qual actualment treballa.

José Ramón Romero va trobar en principi la complicitat de diversos amics, que gradualment van anar baixant-se del carro, però reconeix que és complicat que una persona puga dedicar 30 dies a això. Encara així, compta amb persones que li volen acompanyar en algunes etapes.

Qui sí que li recolzarà des de Puçol fins a Lisboa és el seu pare de 68 anys i amb qui ha pujat el Aneto.

José Ramón ha dissenyat les etapes i ha contactat amb els ajuntaments per a demanar allotjament i poder enviar paquets amb menjar, però li van remetre a després de les eleccions. Va decidir solucionar per si mateix l’assistència i serà el seu progenitor qui la duga a terme amb una furgoneta.

José Ramón completarà etapes de 50 i 80 quilòmetres només, armat d’una brúixola, sabatilles, barretes i gels vegans. En definitiva, un gran repte que portarà el nom de Noelia i la seua malaltia el més lluny possible per a donar-li visibilitat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia