Aquest diumenge farà una setmana que van tindre lloc les eleccions municipals a Bétera. Com ja sabem, Compromís va ser el partit guanyador de les eleccions municipals de Bétera amb 3.097 vots i 6 regidors. El partit Popular va obtindre 2.064 vots i 4 regidors, seguint-li Mas Camarena-Torre en Conill amb 2.009 vots i 4 regidors. PSPV-PSOE va obtindre 1.421 vots i 3 regidors. Ciutadans Bétera (Cs) va aconseguir 1.399 vots i 3 regidors i, finalment, Vox va aconseguir 920 vots i 1 regidor.

En aquesta ocasió, Unides Podem Esquerra Unida no aconseguia cap regidor, amb 479 vots, perquè no va arribar al 5% de la Llei d’Hont amb 479 vots.

Com que no va aconseguir cap partit la majoria suficient (majoria absoluta amb 11 regidors) per a governar en solitari, hauran d’arribar a acords que permeten elegir al nou alcaldessa/alcalde, tal com ha ocorregut en la legislatura de 2015-2019.

Aquests acords haurien d’aconseguir consensos a la vista dels seus programes electorals entre els partits de semblant ideologia i fins i tot amb la incorporació d’algun altre que permetera aconseguir el suport d’11 regidors que garantira la governabilitat de Bétera.

En aquest sentit, al llarg de la setmana Betera.com ha intentat parlar amb els distints candidats de cada partit perquè ens feren una valoració dels resultats de les citades eleccions i, a continuació, adjuntem dites valoracions:

Cristina Alemany (Compromís):

“El resultats per a Compromís han sigut molt positius. Ens hem mantés com a la llista més votada i, a més, hem aconseguit augmentar en número total de vots. Bétera ha reconegut el treball fet per Compromís estos quatre anys i ens ha donat l’oportunitat de continuar treballant pel poble·.

 

“Els veïns i veïnes continuen dipositant la seua confiança en el projecte que tenim de poble. La satisfacció és molt gran. Volem continuar millorant tot el que hem encetat i totes aquelles coses que ens queden per fer”.

 

“Com a partit més votat ara hem de parlat amb els partits i intentar aplegar a acords. Seran 15 dies molt intensos i, esperem, que el 15 de juny Bétera tinga alcaldessa de Compromís”.

 

Elia Verdevío (Partit Popular):

“Els resultats d’aquesta eleccions 2019 a Bétera, no han sigut els desitjats pel nostre grup. Hem treballat moltíssim durant aquests quatre anys, i sincerament, desitjàvem millors resultats. Però la decisió és de la població i per damunt de tot està el respecte. Els resultats són els que són i no tenim més que acceptar-los i continuar treballant pel conjunt de la població de Bétera”.

“El sabor que ens queda és agredolç. Perdre dos regidors no és motiu d’orgull, però també és veritat que a Bétera el bloc de centre dreta ha guanyat les eleccions. Potser les persones que tenen un ideari semblant al nostre han preferit votar a altres partits amb idearis semblants. En canvi el bloc de l’esquerra, s’ha mantingut i ha desaparegut Assemblea Bétera Ciutadana”.

“Encara és molt prompte per a parlar de pactes. Però com segona força més votada, estic en l’obligació de poder tendir la mà al diàleg perquè Bétera tinga el futur que es mereix”.

“La participació de la població ha baixat en al voltant d’un 6% respecte al 2015. Aquest descens pot donar-se per diferents motius, com per exemple el descontentament. Però tampoc és una dada significativa”.

“M’agradaria destacar el treball de totes les persones que van estar durant la jornada en els col·legis electorals. Tant les persones que van conformar les diferents taules com aquelles que estaven per part dels partits, que van fer possible que tot isquera bé”.

Carlos Abad (Mas Camarena-Torre en Conill):

“Tot i que ens haguera tret més vots, estem satisfets per la visibilitat que està alcançant el nostre partit i continuarem treballant perquè els veïns i veïnes de la nostra urbanització tinguen els drets que els pertany i tenim clar que volem estar en el govern municipal perquè ens escolten”. “Donem les gràcies a totes aquelles persones que han confiat en el nostre partit”.

“És cert que la participació de la gent en les eleccions no ha sigut la desitjada, pot ser degut al fet que molts van estar celebrant la Copa del Rei, però també és cert que Mas Camarena ha crescut en vots”.

“Malgrat l’experiència amb Compromís en la passada legislatura, no ens tanquem a cap partit i estem dispostos a dialogar en cadascun perquè pensem que amb diàleg i consens es pot arribar a tots els llocs”.

Fidel Valcarcel:

“Encara que ens haguera agradat obtindre uns millors resultats, estem contents perquè cal tindre en compte que sols dúiem 3 mesos d’existència i hem aconseguit 1 regidor. Aquests resultats són mostra de què tenim gent que ens recolza i vol una Bétera millor”. “Continuarem treballant per estar ací i de cara a la pròxima legislatura millorar els nostres resultats”. “També pensem que algunes persones d’urbanitzacions que en les generals i autonòmiques votaren a Vox en les municipals s’ha diluït el vot i anat a parar al partit de Mas Camarena-Torre en Conill”.

“Pensem que la gent busca un canvi i vol recuperar les nostres tradicions nacionals i regionals que s’estan perdent. En aquest sentit, estem per a millorar la qualitat de vida de les nostres veïnes i veïns i acabar amb els problemes que tenen en l’actualitat. Lluitarem per aconseguir una Bétera millor”.

Augusto Sevilla (Unides Podem-Esquerra Unida Bétera):

“El resultat que hem obtingut ha sigut molt dolent, ara és el moment de fer autocrítica i analitzar que hem fet malament per a arribar a aqueixa situació”.

“Després del treball del cercle de dues eleccions consecutives, ens prendrem un breu descans i després començarem a organitzar el treball de cara als pròxims anys i corregir els errors comesos”.

 

De la resta de partits que no incloguem en aquesta notícia és perquè no ens han fet cap valoració, encara que també s’ha contactat amb ells.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia