El passat divendres, el Saló de Plens del Castell de Bétera acollia l’última xarrada de la temporada de l’Associació de Tecnologia i Ciènica del municipi (Asstec Bétera). El conferenciant va ser Pedro Fresco i el títol de la seua xarrada “La transició energètica: Com serà l’energia del futur?”. La xarrada tenia lloc al voltant de les 17.15 hores.

El món s’enfronta a un dels majors reptes de la seua història: realitzar una ràpida transició energètica dels combustibles fòssils a les energies renovables amb l’objectiu d’intentar evitar un canvi climàtic catastròfic. Per a això serà necessari transformar el sistema energètic quasi al complet, substituint unes fonts d’energia per unes altres i canviant completament el funcionament del sistema, que passarà a ser més descentralitzat i més interconnectat.

En aquesta conferència s’explica primerament els reptes de la transició energètica per a, posteriorment, conéixer totes les fonts d’energia que existeixen en l’actualitat, amb els seus avantatges i inconvenients. S’analitza la situació actual d’ús de l’energia en el món i quin ha de ser la seua evolució per a poder dur a terme la transició energètica. I finalment es plantegen els diferents problemes que enfronta aquesta transició: la necessitat de sistemes d’emmagatzematge d’energia, les dificultats per a electrificar el consum d’energia, com adaptar la demanda a les fonts d’energia que generen de forma intermitent i els mecanismes per a reduir la demanda energètica global.

Pedro Fresco (València, 1981). És llicenciat en químiques per la Universitat de València. Professor col·laborador del màster en energies renovables de la Universitat Internacional de València (*VIU) i professional del sector energètic des de fa més d’una dècada. Autor del llibre “El futur de l’energia en 100 preguntes” (2018) publicat per l’editorial *owtilus. Analista habitual en la plataforma d’anàlisi política i social Agenda Pública, amb articles sobre la Transició energètica. Col·laborador com a expert energètic en diversos mitjans de comunicació.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia