El pròxim 22 de juny hi haurà una visita per a descobrir l’aiguamoll de Bétera. Organitzada des del cercle Podemos Bétera (Assemblea Bétera Ciutadana), aquesta ruta estarà guiada pel biòleg expert en fauna autòctona José Vicente Pardós.
El punt de trobada per als assistents serà l’Albereda de Bétera, a les 8.30 hores. El passeig serà de 9.00 a 13.00 hores. Es farà un recorregut circular de 1-1,5 km, amb un nivell de dificultat mig-alt.
Tots els assistents hauran de portar motxilla, aigua, entrepà i botes de muntanya preferiblement, si no d’esport. No sé acceptarà cap altre tipus de calçat. També s’haurà de portar pantalons llargs per a qui el moleste el frec de plantes (que es puga arromangar-se fins als genolls) crema solar, gorra (opcional), tovalla xicoteta (o minúscula) xancletes per a travessar el riu i prismàtics qui tinga.
No s’haurà de portar gossos, ja que es passarà per zona de cria d’ocells en el sòl i llacunes amb ocells criant en la vegetació. Aquesta ruta tampoc és recomanable per a xiquets. Hi ha una espècie de cactus invasora molt estesa que pot molestar bastant (d’ací això de les botes amb bona sola i el nivell de dificultat una cosa elevada, no per l’orografia), a més de la vegetació comuna que punxa.
Si tot va bé, els assistents podran veure a la tórtora comuna criant (espècie amenaçada i molt més bonica que la que es pot veure en el municipi). Anades reals (ànecs), tortugues d’aigua (Galápagos) abellerols criant (ocell bonic sense parangó), “chorlitejo” xic criant i moltes més espècies també es podran veure o escoltar. També es veurà per on campeja la rabosa i el senglar i els organitzadors explicaran com funciona el filtre verd de l’aiguamoll comparant l’aigua que sale de la depuradora amb l’aigua que es veurà 500 metres aigües avall.
Si els assistents volen més aventura, es podran endinsar per l’interior a manera de manglar, per a veure l’hàbitat real de les espècies que aniran veient.

.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia