Els veïns i veïnes de Bétera saben qui ha guanyat les Eleccions Municipals del 26 de Maig: Compromís per Bétera. No obstant això no tenen ni la més remota idea de qui serà l’alcaldessa o alcalde durant els pròxims 4 anys.

A la democràcia cal voler-la tal com és, però resulta molt difícil d’entendre que el partit més votat amb molta diferència sobre els altres (3.097 vots i 6 regidors) no tinga, ni molt menys, assegurada l’alcaldia i per tant, tampoc el govern.

Cap partit va aconseguir el 26 de maig la majoria absoluta (11 regidors dels 21 que es reparteixen) pel que el dia 27 de maig començaven les primeres preses de contacte a través de telèfon entre partits, les primeres trobades, les primeres reunions en les seus dels partits o en terrenys més neutrals.

L’objectiu no és un altre que pactar entre partits, unir-se per a aconseguir la majoria més enllà de si s’han guanyat les eleccions o de si s’han collit bons o mals resultats.

I en aquestes discretes reunions, de les quals cap partit informa els seus ciutadans o als seus votants, es posen damunt de la taula els programes electorals de cada partit per a intentar que es funden en un només fent vertaders encaixos “de bolillos”.

Reunions,telefonades, trobades i més reunions… Els rumors comencen a circular per tot el municipi: el Partit Popular de Bétera (4 regidors) vol pactar amb Mas Camarena – Torre en Conill (4 regidors) i investir a la seua candidata, Elia Verdevío, alcaldessa malgrat haver recollit uns resultats dolents per al partit (de 6 regidors en 2015 a 4 regidors en 2019).

D’altra banda Compromís (6 regidors) i el PSPV-PSOE (3 regidors) s’uneixen com a bloc d’esquerres. Volen continuar governant però els números no donen.

I enmig de la cruïlla Ciutadans i la seua candidata Eva Martínez. Tots sabem pels mitjans de comunicació que els pactes d’este partit els decideix un comité a València i que les agrupacions locals tenen poc que dir sobre este tema.

Mentre continuen els rumors i les càbales. Encara queden 4 dies de negociació. Tot pot estar ja tancat i acordat, o no. Amb les negociacions dels partits mai se sap. Ningú ha de tirar la tovallola o confiar-se.

L’única forma d’assabentar-se de qui serà la pròxima alcaldessa o alcalde serà assistir al Ple d’Investidura que se celebrarà el dissabte a les 12.00 hores en el Saló de Plens del Castell de Bétera. Per als quals preferisquen veure-ho tranquil·lament des de casa, betera.com ho retransmetrà en directe via “*Streaming” a través de la nostra web i de les nostres xarxes socials.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia